+ Életmód

Szerepcsere: mentőkutyát mentett meg egy mentőcsapat

Szokatlan szerepcsere történt a múlt hét végén Anglia legmagasabb hegyén: egy 16 tagú mentőcsapatnak kellett lehoznia a magasból egy erőtlen bernáthegyi kutyát.

A Daisy nevű kutya az északnyugat-angliai Cumbria megyében lévő Scafell Pike hegy csúcsáról ereszkedett le gazdáival múlt pénteken, amikor hirtelen összerogyott. Az 55 kilogrammos állat a hátsó lábait fájlalta és nem volt hajlandó mozdulni

A Wasdale-i Hegyimentő Csapat Facebook-beszámolója szerint egy 16 tagú egység érkezett a helyszínre, hogy biztonságban levigyék az állatot a 978 méter magas hegyről. A műveletről készült videofelvételen látszik, ahogy Daisy kényelmesen elfekszik a hordágyon és átadja magát a pihenésnek.

Daisy életében ez volt a második alkalom, hogy emberek siettek a segítségére: a kutyának nehéz sorsa volt, mielőtt jelenlegi gazdáihoz került.

A bernáthegyit a svájci-olasz határnál lévő Nagy Szent Bernát-hágói menedékház szerzetesei tenyészették ki, hogy a nagytestű és a hideget jól tűrő kutyák segítségével felkutassák és megmentették az eltévedt utazókat

A bernáthegyi kutya a lavinák által betemetett emberek megmentőjeként lett híres.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top