+ Film

Egy roma nő esete a szülészeti osztályon

Baranyi Benő Anja című diplomamunkája meghívást kapott a 26. Szarajevói Filmfesztivál diákszekciójába – közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem.

A megtörtént eset alapján készült kisjátékfilm főszereplője egy fiatal orvostanhallgató, aki egy vidéki kórház szülészetén tölti szakmai gyakorlatát. Egy roma nő esete miatt meginog a bizalma tanárában, Kovács professzorban.

A film írója és rendezője Baranyi Benő, társírói Gönye László és Kungl Zsigmond, operatőre Dobray Máté, vágója Kis André, zeneszerzője Hodován Milán, producerei Pék Csaba és Bosnyák Miklós voltak. A főbb szerepekben Major Erik, Jakab Klaudia, Kovács Frigyes, Oláhné Vidák Jolán és Pápai Rómeó látható.

Baranyi Benő 2017 és 2019 között tanult Gothár Péter és Schwechtje Mihály Filmrendező MA osztályában a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A munkáival számos díjat elnyert fiatal alkotó idén nagyjátékfilm-gyártási támogatást kapott a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában, így hamarosan megrendezheti első nagyjátékfilmjét, a Zanox – kockázatok és mellékhatások című kisrealista sci-fit a Salamandra Film gyártásában.

A Szarajevói Filmfesztivál Európa egyik jelentős filmes megmérettetése, amely Oscar-kvalifikáló státusszal is rendelkezik, így a győztes kisfilmek az Amerikai Filmakadémia díjának jelöltjei közé is bekerülhetnek. Idén 4 versenyszekcióban – nagyjátékfilm, dokumentumfilm, rövid- és diákfilm –  összesen 49 film versenyez a Szarajevó Szíve díjakért augusztus 14. és 21. között.

A fesztivál honlapja szerint a programban még három magyar alkotás szerepel. A dokumentumfilmes versenyben indul Dér Asia és Haragonics Sára Anyáim története című filmje és Oláh Judit Visszatérés Epipóba című munkája. A diákfilmes szekcióba pedig Baranyi Benő filmje mellett meghívást kapott Darabos Éva Pá kis panelom! című, a MOME-n készült animációs diplomamunkája.

A rendezvényt a szervezők a vírushelyzetre tekintettel különös óvintézkedések mellett, de a hagyományos formában tartják meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top