+ Képzőművészet

A Szentendrei Régi Művésztelep műtermeire lehet pályázni

Megjelent a Szentendrei Régi Művésztelep műtermeinek új pályázata; a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által közzétett kiíráson nyertes kilenc alkotó három évig bérelheti a műtermeket.

A pályázaton minden olyan képzőművész indulhat, aki igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni és regisztrált tagja a Magyar Mecénás Programnak – közölte a MANK pénteken.

A műtermek kialakításukból adódóan elsősorban festőművészek számára alkalmasak, de művészeti ággal kapcsolatos megkötés nincs. A 2013 őszén felújított ingatlanok alapterülete egyenként 55,5 négyzetméter. Fontos, hogy átalakításukra nincs lehetőség, adottságaikat a pályázóknak figyelembe kell venniük.

Az érdeklődőknek a pályázati adatlapot, szakmai önéletrajzukat, a hároméves időtartamra tervezett alkotói elképzelésük munkatervét és portfóliójukat kell benyújtaniuk augusztus 15-ig.

A pályázatokat szakmai szempontok szerint a MANK által felkért bíráló bizottság értékeli, melynek javaslata alapján a döntést a MANK ügyvezetője hozza meg.

A kiválasztott művészek számára a MANK egy szeptember 30-ra tervezett ünnepélyes rendezvényen adja át a műtermek kulcsait, egyúttal portfóliójukból egy reprezentatív kiállítást is rendez.

A műtermek a Szentendrei Régi Művésztelep meghatározó alkotóiról és neves művésztelepekről kapták a nevüket: Bánovszky Miklósról, Bánáti Sverák Józsefről, Heintz Henrikről, Onódi Béláról, Paizs Goebel Jenőről, Pándy Lajosról, Rozgonyi Lászlóról, Szentendréről és Kecskemétről.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top