+ Film

Indul a képzés ősztől, nyolc filmes hiányszakmára jelentkezhetsz

Nyolc filmes hiányszakma – felvételvezető, jelmezkivitelező, mikrofonos, naplóvezető, öltöztető, produkciós koordinátor, vágóasszisztens és világosító – képzése indulhat ősszel a Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával.

A hiányszakmák gyakorlatorientált képzéseit a Lumiere Filmiskola, a Mystic Academy és a Werk Akadémia indítja októberben elismert szakemberek közreműködésével és kedvező tandíjakkal – közölte a Nemzeti Filmintézet csütörtökön.

Az NFI célja a hazai filmgyártásban mutatkozó szakemberhiány hatékony és gyors pótlása. A magas szakmai színvonalú, intenzív, fél vagy egyéves képzési programok támogatása biztosítja a szakember-utánpótlást és ezáltal a hazai filmipar versenyképességét.

Az idén már ötödik alkalommal meghirdetett hiányszakmai képzéseket támogató pályázati lehetőségnek köszönhetően az elmúlt években 34 képzés valósulhatott meg az oktatási intézményekben. A képzéseket mintegy 292 fiatal pályakezdő és pályamódosító végezte el, sokuk ma már a filmszakmában dolgozik, jelenleg is 51 fő jár támogatott képzésekre.

A Nemzeti Filmintézet a képzések támogatásával párhuzamosan elindította a Filmesgyakornok.hu-t. Az online platform és adatbázis elsődleges célja, hogy összekösse a gyakornoki lehetőséget kereső pályakezdőket és a gyakornokot kereső producereket, továbbá segítse a fiatalok eligazodását a filmkészítés különböző szakterületein. A Filmesgyakornok.hu-nak már mintegy 700 regisztrált felhasználója van. A filmes szakmákat bemutató videók az NFI Youtube-csatornáján elérhetők.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top