+ Film

Remek ötlet: Többen láthatják a Karlovy Vary-i Filmfesztivál filmjeit, mint valaha

Itt Vary az önök mozijában (Tady Vary ve vasem kine) elnevezéssel 16 filmet vetítenek le péntektől kezdve tíz nap alatt csaknem száz csehországi moziban, amely a koronavírus-járvány miatt a Karlovy Varyban meghiúsult hagyományos nemzetközi filmfesztivált helyettesíti, amely az 54. lett volna.

A programba került  filmeket az eredetileg a július 3-tól július 11-ig tervezett nemzetközi filmfesztivál rendezőbizottsága válogatta ki.

Az országos filmvetítések ünnepélyes megnyitóját Karlovy Varyban a fesztivál központjának számító Thermal szálló nagytermében tartják. A megnyitót, amelyen a Babyteeth című, Shannon Murphy főszereplésével 2019-ben forgatott ausztrál filmet vetítik le, 96 mozi fogja egyenesben közvetíteni országszerte.

„Bár valószínűleg több emberhez fogok szólni, mint hagyományosan, de ezért nagyon furcsa érzés, hogy a Thermál nagytermében most egyetlen néző sem lesz”

– nyilatkozta Jirí Bartoska, a fesztivál elnöke újságíróknak. Több film levetítése után személyes vagy online beszélgetések is lesznek az alkotókkal és a szereplőkkel – közölte Bartoska.

A fesztiválelnök bejelentette, hogy a nyári országos filmvetítések után november 18. és 21. között megrendezik az  „54. és fél” Nemzetközi Filmfesztivál Karlovy Vary filmszemlét is. A rendezvény során Karlovy Vary négy legnagyobb mozijában mintegy 30 filmet terveznek levetíteni. Minden alkotást kétszer mutatnak be.

Jirí Bartoska azt mondta, hogy elsősorban neves külföldi alkotásokat tűznek műsorra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top