+ Film

Megszépül Dunaújváros 1952 ben épült ikonikus mozija

Több mint 735 millió forintból újul meg a dunaújvárosi mozi.

A magyar tulajdonú KULTIK Mozihálózat a közelmúltban négy évre nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetési jogát és a májusi műszaki átadást követően megkezdte az ingatlan belső átalakítását, megtartva az épület ikonikus jegyeit.

A Szrogh György által tervezett épület külső felújítása és energetikai korszerűsítése 635 millió forintba került, a KULTIK pedig további több mint 100 millió forintot költ a belső átalakításra.

Szabó Krisztián, a KULTIK ügyvezető igazgatója kiemelte: 517 darab, minden igényt kielégítő mozifotelt szerelnek be 35 millió forint értékben. Emellett két Christie márkájú vetítőgép érkezik, a kisterem pedig 45 férőhelyes lesz. Az épületben klasszikus mozibüfét üzemeltetnek majd.

Pintér Tamás dunaújvárosi polgármester (Rajta Újváros! Egyesület) úgy fogalmazott: az épület 1952-es teljes átadása óta nem volt hasonló mértékű felújítás, az új üzemeltető 100 millió forintos beruházását pedig azért is fontosnak nevezte, mert különben ezt a városnak kellene állnia, amire jelenleg nincs forrás.

A mozi ezentúl bevételt is hoz majd Dunaújvárosnak a koncessziós díj megfizetésével, a rászorulóknak pedig továbbra is lesznek szociális mozijegyek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top