+ Történelem

Ma újranyit a fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchenyi-kastély és a Soproni Múzeum

Szombaton újranyit a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen bezárt fertődi Esterházy-kastély, a nagycenki Széchenyi-kastély és a Soproni Múzeum.

A fertődi Esterházy-kastély a hét minden napján reggel 9 és este hat óra között fogadja a látogatókat. A félóránként induló vezetett kastélytúrákon bemutatják a kastély és a barokk-rokokó kor világát a látogatóknak – közölte Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője pénteken.

A Barokk színháztörténeti túrát naponta kétszer indítják, ahol Pietro Travaglia olasz építész és díszlettervező életművét, valamint a felújított marionettszínházat mutatják be. Ezt követően körpanorámás vetítésen elevenítik meg a 18. századi Eszterházát.

A kastélyparkok nyitásakor bevezetett szabadtéri kastélyparktúra is megmarad a programkínálatban: naponta egy alkalommal, délelőtt tíz órakor indul.

A nagycenki Széchenyi-kastély földszinti termeiben a Széchényi-család történetét, felemelkedését és kiemelkedő alakjainak, köztük Széchenyi Istvánnak az életét mutatják be. Az emeleten a Megint, s megint szünetlen – Széchenyi napjai című tárlatot lehet megtekinteni.

Ismét látogatható lesz a kastélykápolna, valamint a Széchényi-mauzóleum.

Egresitsné Firtl Katalin hangsúlyozta, hogy a kastélyterekben kötelező a látogatóknak a kézfertőtlenítés, a maszkhasználat és a fizikai távolságtartás. A beltéri tárlatvezetésen maximum 25-en vehetnek részt egy időben.

A Soproni Múzeum kiállítótereit fokozatosan nyitják meg szombattól: június 20-án a Tűztoronyban, a Storno-házban, a Fabricius-házban és a Macskakő Gyermekmúzeumban már fogadnak látogatókat, a Központi Bányászati Múzeum, a Pékmúzeum és a Patikamúzeum pedig június 23-tól látogatható – közölte a múzeum közösségi oldalán.

Kiemelték, hogy kézfertőtlenítőket helyeztek ki, a pénztárak nagy részében bankkártyával is lehet jegyet váltani, a múzeum dolgozói maszkot fognak viselni és ugyanezt ajánlják a látogatóknak is. A Tűztorony körerkélyén tíz ember tartózkodhat egy időben, a Storno- és a Fabricius-házban, valamint a Központi Bányászati Múzeumban legfeljebb százan, a Macskakő Gyermekmúzeumban harmincan, a Patikamúzeumban tízen, a Pékmúzeumban pedig negyvenen tartózkodhatnak egyszerre.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top