+ Irodalom

Speciális szabályokkal újra nyit az Országos Széchényi Könyvtár

#azOSZKújraVár

Újra nyit a legnagyobb magyar közgyűjtemény! 2020. június 16-ától (keddtől) – a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett – újra fogadja olvasóit az Országos Széchényi Könyvtár: a bibliotéka általános olvasóterme és a Könyvtártudományi Szakkönyvtár további intézkedésig keddtől péntekig 10 és 17 óra között tart nyitva. Több mint 10 millió dokumentum, 40 ezer kötetes szabadpolcos állomány és 400 ezer évfolyamnyi hírlapgyűjtemény várja ismét a nemzeti könyvtárba látogatókat.

A megfelelő távolságtartási szabályok megtartása érdekében 50 főben korlátozzák a könyvtárban egyszerre fogadott olvasóink számát. Az általános olvasóteremben és a Könyvtártudományi Szakkönyvtárban egymástól biztonságos távolságban alakítottak ki egyéni olvasói helyeket. A visszaadott raktári dokumentumok 72 órás karanténba kerülnek; az olvasók egészsége érdekében ez idő alatt nem adják ki azokat másnak. Ugyancsak a látogatók védelmében a főbejárathoz érintésmentes kézfertőtlenítő automatákat helyeztek ki. Az épületben való tartózkodás teljes időtartama alatt ajánlott, az olvasói terekben pedig kötelező a maszk használata. A járványügyi szabályok betartása érdekében az olvasói terek használatában változásokat vezettek be, amelyek részleteiről honlapon tájékozódhatnak.

A létszámkorlátozásra való tekintettel megnyitják az előzetes helyfoglalás lehetőségét, ezzel biztosítva a helyet a konkrét időpontra (akár távolról, akár más városból) érkező olvasók számára. A foglaláshoz kérik, igényüket lehetőleg a tervezett látogatást megelőző napon, e-mailben jelezzék az inform@oszk.hu, a Könyvtártudományi Szakkönyvtár esetében pedig a kszk@oszk.hu címen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top