+ Életmód

Nagyon csúnyán átvertek egy kulturális intézményt

Az ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki több száz millió forintot akart kicsalni egy terézvárosi kulturális intézménytől és egy ferencvárosi állami hivataltól.

A Fővárosi Főügyészség pénteken azt közölte, hogy a 48 éves, erdélyi származású, magyar állampolgárságú férfi ellen különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és ennek kísérlete, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat.

Ismeretlenül maradt bűntársaival a vádlott 2016 nyarán 360 millió forintot csalt ki egy VI. kerületi kulturális intézménytől. Emellett mintegy 115 millió forintot próbált megszerezni egy IX. kerületi székhelyű állami hivataltól is, ahol azonban gyanút fogtak, és az ügyben azonnal feljelentést tettek.

A férfi olyan leveleket küldött az intézményeknek, amelyekben arról tájékoztatta őket, hogy a nekik szolgáltatást végző egyik cég számlaszáma megváltozott, ezért újat adott meg. Ez pedig a bűncselekmény elkövetői által egy román cég nevében nyitott számla volt, amelyre a terézvárosi intézmény át is utalta a több száz millió forintot.

A számláról a vádlott ismeretlen társai mintegy 6 millió forintnak megfelelő eurót tudtak csak felvenni, mert időközben az intézmény a bankszámlát zárolta.

A vádlott még ismeretlen társainak azonosítása és elszámoltatása érdekében a nyomozás folytatódik.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. tollerbela szerint:

    Vajh milyenféle kulturális (!) intézmény lehet az, amelyik százmillákat utalgathat egyenesen külföldi intézményi számlákra ? És amelyik hagyja magát egy idült, már a csikágóban is lejárt trükkel átverni ?
    Szorulni fog, aki lebuktatta őket !

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top