+ Film

Kalandjaim a parányok világában – film a legkisebb élőlények világáról

A vízben élő egysejtűek világát mutatja be a Kalandjaim a parányok világában című ismeretterjesztő film, amelynek televíziós premierje június 7-én lesz a Duna csatornán.

A filmből kiderül többek között, hogyan táplálkoznak, vándorolnak, kommunikálnak, “udvarolnak” és szaporodnak a vízi egysejtűek, a túlélés igazi mesterei. A filmet készítette a Természetfilm.hu Tudományos Filműhely Egyesület.

A film a folyókban, tavakban, szikes tócsákban, a Kis-Balaton vizében is életben maradó mikroorganizmusokat mutatja be. A nézők többek között a napállatkák, a harangállatkák és a kerekesférgek rejtett világával ismerkedhetnek meg.

A filmben közreműködő Becz Barnabás Álmos harmadéves biológus hallgató egy expedíción keresztül vezeti végig a nézőt – az életünket ezer szálon befolyásoló – egysejtűek világába, mikroszkópján keresztül betekintést ad az egysejtűek titkos életébe.

Az expedíció a Kárpát-medence legmagasabb csúcsaitól egészen az Alföld szikes tavaihoz vezetett. A cél a lehető legtöbb különleges egysejtű felkutatása volt – idézi a tájékoztató ifjabb Kollányi Ágoston rendezőt.

Becz Barnabás Álmosnak munkájában egy minilaborral felszerelt guruló jármű nyújtott segítséget.

“A kocsi belsejében akváriumok, gyűjtőüvegek sorakoztak, kipárnázott dobozokban kamerával felszerelt mikroszkópok várták az új felfedezéseket”

–  emelte ki a rendező.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top