+ Képzőművészet

Tízezer különleges maszkot készített Aj Vej-vej

Aj Vej-vej kínai képzőművész mintegy tízezer különleges arcmaszkot készített, amelyekre ikonikus műveit nyomtatta, hogy eladásukból segítse a koronavírus-járvány miatt kialakult humanitárius válság áldoztait.

A Guggenheim Múzeum kurátorával, Alexandra Munroe-val közösen tervezett és Aj berlini stúdiójában elkészített textil maszkokat csütörtöktől lehet megvásárolni az eBayen. A kínai képzőművész azt reméli, hogy ily módon egymillió dollárt gyűjthet össze nemzetközi segélyszervezetek számára, amelyek a járvány által leginkább sújtott és otthonaikból elűzött embereket segítik – adta hírül az amerikai média.

A maszkokon mások között a londoni Tate Modernben kiállított Sunflower Seeds (Napraforgómagok) című kompozíciójának motívumai találhatók. Vannak olyanok is, amelyek a kínai másként gondolkodó művésznek a szólásszabadság melletti és az állami befolyás elleni műveiből merítenek motívumokat, köztük a bilincseket, a megfigyelőrendszerek kameráit és a rákot, amely a kínai szlengben a cenzúrára utal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top