+ Irodalom

Megalakult a Magyar Nemzeti Írószövetség és megújítják a magyar irodalmi életet és közgondolkodást

Megalakult a Magyar Nemzeti Írószövetség. Az alapító tagok fontosnak tartják a népi-nemzeti és a polgári nemzeti hagyományok újragondolását, a magyar irodalmi élet és közgondolkodás megújítását. Ehhez keresnek, korhatár nélkül, elkötelezett alkotótársakat, hogy megvalósíthassák kitűzött feladataikat.

Ezek:

1/ Az 56-os írószövetségi hagyományok ébrentartása, a nemzeti függetlenség gondolatának ápolásával.

2/ Keresztényszociális eszmeiség terjesztése – különös tekintettel a nemzetért aggódó szárszóiak és legjobb polgári íróink gondolataira.

3/ A mellőzött vidéki irodalmárok felemelése publikációs és szereplési lehetőségek biztosításával.

4/ Kapcsolattartás a határon túli magyar írókkal, számukra fórum biztosítása a bemutatkozásra.

5/ A nemzeti könyvterjesztés előmozdítása, az olvasási kedv felélénkítése.

A Magyar Nemzeti Írószövetség a magyar nép, a magyar nemzet tiszta erkölcsének és nemes értékeinek megőrzésével és tudatosításával a megmaradás és a felemelkedés új útjait kutatja.

Kalász István főtitkár           Madár János elnök             Tábori László alelnök

Magyar Nemzeti Írószövetség, 1114 Budapest, Bartók Béla út 31.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Nagy György

    2020-05-24 - 12:58

    Némi jóindulattal XIX. századi fejek akarják XXI. századi fejeket formálni. Nem fog menni, szerencsére. Aki a nacionalizmus és klerikalizmus alaposan lejáratott eszméiben hisz, azt nem tartom gondolkodó értelmiséginek, aki pedig ezeket terjeszteni akarja, az kútmérgező.
    Az urak más téveszméket is hirdetnek. Aki határon túl vagy itthon vidéken értékes műveket alkot, annak most is van közönsége. A szépirodalmat pedig digitalizálni kellene, ingyenes hozzáférést biztosítva. A papírnak a tanulás és egyéb ismeretterjesztés terén van jövője csak. Mi szép lenne, ha az urak saját műveiket jogdíjmentesen hozzáférhetővé tennék, a tömegkultúrát szolgálva, megszerveznének egy önkéntes digitalizáló mozgalmat (lenne a munkát vállaló dögivel), s a Petőfi Irodalmi Múzeumban fellelhető művek végigolvashatóságát harcolnák ki, a jelen néhány oldali függönyzárás helyett. E csípőből leadott ötleteken túl biztosan számos egyebet találnának szakértő gondolkodók.
    A világ globalizálódott, nemzeti függetlenség nyomokban maradt, jórészt a kultúrára korlátozódva, és ez sztem így van jól. Észre kéne venni, s az új körülmények teremtette új embereknek adni értelmes gondolatokat és kultúrát.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top