+ Történelem

Elrejtett tárgyakat találtak egy auschwitzi kéményben

Auschwitz

Elrejtett használati tárgyakat, késeket, villákat, ollókat és szerszámokat találtak a hajdani auschwitzi náci koncentrációs tábor 17-es blokkjának kéményében – írta a BBC hírportálja.

A fő táborban elhelyezkedő 17-es blokkról úgy tudni, a mesterségekhez értő rabokat tartották ott fogva. A blokkot a nemzetiszocializmus áldozatainak osztrák nemzeti alapja készíti elő egy kiállításra.

A munkások még áprilisban dolgoztak egy kéménykürtőn, melynek belsejében a tárgyakat megtalálták. Kiemelték és dokumentálták őket, mielőtt az Auschwitzi Múzeumba kerültek volna.

Egyelőre nem tudni, miért rejtették el a rabok a tárgyakat. Az osztrák szervezet közleménye szerint a lehetséges okok között a ruhák készítése és javítása, lakatosmunkák végzése, szökés előkészítése vagy a más rabokkal való csere is szerepelhet.

A második világháború idején a német megszállás alatt álló Lengyelország déli részén hozták létre a nácik az auschwitzi koncentrációs tábort, az európai zsidók megsemmisítésének központját, ahol szisztematikusan meggyilkoltak 1,1 millió embert.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top