+ Film

721,9 millió forintot kapott első nagyjátékfilmjére a magyar Oscar-díjas rendező

Az Oscar-díjas Deák Kristóf Az unoka munkacímmel készülő első mozifilmjének gyártását 721,9 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmszakmai Döntőbizottsága.

Deák Kristóf – aki első magyar alkotóként nyert élőszereplős rövidfilmes Oscar-díjat a Mindenki című alkotásért – személyes történettel készül mozifilm-rendezői bemutatkozására. Az unoka munkacímmel készülő film 40 napos forgatása ősszel kezdődik, a producer a BÚÉK és a Szabadság, Szerelem című filmsikereket is jegyző Zákonyi S. Tamás.

Mint a forgatókönyvet is jegyző Deák Kristófot idézik, a történetben az érdekli, mire képes egy középosztálybeli, nagyvárosi „jófiú” akkor, amikor kénytelen kitörni a komfortzónájából, hogy rosszfiúk üldözésébe fogjon és igazságot szolgáltasson a szeretteinek.

A napjainkban játszódó mozifilm egy különös bosszú története lesz. Főhőse a szelíd, jól nevelt irodista elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot, miután szeretett nagyapja egy különösen lelketlen csalás áldozata lett.

Hamarosan kezdődik a szereplőválogatás, majd a forgatás nyár végén indulhat, a kész film pedig a tervek szerint 2021 őszén kerülhet a mozikba és a nemzetközi fesztiválokra.

Az unoka operatőre Maly Róbert lesz, akivel Deák Kristóf együtt dolgozott a Mindenki című filmen. Maly Róbert számos elismert rövid- és dokumentumfilmet, továbbá a Szerdai gyerek című mozifilmet is operatőrként jegyzi.

Zákonyi S. Tamást (Flashback Media) Az unoka producere felidézte, hogy amikor két évvel ezelőtt közösen forgatható témákat kerestek a rendezővel, aki elmesélte személyes érintettségű történetét, azonnal lecsapott rá.

„Tudtam, hogy ez kell nekem. Kristóffal nagyon régre nyúlik vissza a munkakapcsolatunk és örömmel tölt el, hogy én lehetek első mozifilmjének a producere”

– mondta a készülő filmről Zákonyi S. Tamás, aki legutóbb 2018 kiemelkedő közönségsikerét, a BÚÉK-ot készítette, előtte a nagyszabású Szabadság, szerelem című alkotást, a München című Spielberg-filmet és az Egerszegi című dokumentumfilmet.

A pályázatokról bővebb információ a https://nfi.hu/hu/palyazatok linken érhető el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top