+ Irodalom

Több mint 800.000 Ft-os díjazással országos novellapályázatot hirdet a Tarandus kiadó

A Tarandus Kiadó az idei Margó Könyvfesztiválra országos szépirodalmi pályázatot hirdet.

A művek a nők társadalmi helyzetéről, a #metoo hatásairól, ennek társadalmat érdeklő eseményeiről, folyamatairól szóljanak. Novella, esszé, elbeszélés, blog, humoreszk, riport kategóriában várják a pályaműveket.

A pályázat beküldési határideje: 2020. június 20.

A pályázat legjobb műveit közös kötetben adják ki. Az antológia nyomtatott és e-könyv formátumban is megjelenik. A kötet országos terjesztésben lesz elérhető.

A kötet megjelenési dátuma: 2020. október 19. a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár.

Ünnepélyes díjátadó a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron: Várkert Bazár, 2020. október 19.

DÍJAK:

A pályázat nagydíja:

bruttó 300.000 Ft könyvkiadási támogatás és 50.000 Ft értékű könyvcsomag,

A pályázat, II. helyezett:

bruttó 200.000 Ft könyvkiadási támogatás és 25.000 Ft értékű könyvcsomag,

A pályázat, III. helyezett:

bruttó 100.000 Ft könyvkiadási támogatás és 10.000 Ft értékű könyvcsomag,

A pályázat 4–30. helyezettjei:

5000 Ft értékű könyvcsomag,

A pályázat minden résztvevője:

Egy példányt az elkészült kötetből.

A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI:

Tematikus megkötés: a művek a nők társadalmi helyzetéről, a #metoo hatásairól, ennek társadalmat érdeklő eseményeiről, folyamatairól szóljanak. Korhatár: betöltött 16. életév. Kizárólag olyan műveket várnak, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem közöltek. Egy pályamű maximális terjedelme a 12.000 leütést nem haladhatja meg, beleértve a szóközöket is.

A megjelenésre érdemes művek szerzőit augusztus 30-ig e-mailben értesítik.

Nevezési díj 5000 Ft / pályamű (egy szerző több művet is beküldhet). Minden pályázó megkapja a megjelent antológiát ajándékba.

Nevezés

A pályázatokat benyújtani az alábbi oldalon (www.tarandus.hu) található űrlapon keresztül lehet: JELENTKEZÉS

Van hangunk országos szépirodalmi novella pályázat

A PÁLYÁZATOK ELBÍRÁLÁSA:

A beérkezett műveket irodalomban jártas szakemberek bírálják el.

A zsűri tagjai:

Tallér Edina (író, drámaíró)

Budapesten él és dolgozik. Számos kulturális, művészeti és irodalmi lap munkatársa, szépirodalmi és ifjúsági regényei mellett több drámáját is bemutatták és játsszák a színházak. Egy perccel tovább című darabja elnyerte a 2015-ös évi Vallai Péter Előadóművészeti Fesztivál fődíját.
Kötetei: A húsevő (Kalligram Kiadó, 2010), Lehetek én is (Kalligram Kiadó, 2013), Most akkor járunk? (Tilos az Á Kiadó, 2014), Holnaptól minden rendben (Tilos az Á Kiadó, 2015), A negyvenkettedik széken ülő nő (Kalligram Kiadó, 2016), A húsevő 2. kiadás (Kalligram Kiadó, 2018). Előkészületeben A lány a város felett című regénye.

Hartinger Emese (újságíró, műfordító)

Hartinger Emese újságíró, műfordító és JOY magazin szerkesztője. Nőként és gondolkodó emberként is fontos számomra a nemek közötti egyenlőség témája. Újságíróként felelősnek érzem magam abban, hogy minél több emberhez eljuttassam a feminizmus eszméjét és eloszlassam az azt körülvevő tévhiteket. Éppen ezért nagy megtiszteltetés számomra, hogy pont ebben a témakörben zsűrizhetem a műveket. Az elmúlt években a #metoo mozgalomnak köszönhetően még inkább előtérbe került a nők társadalmi helyzete; párbeszédek alakultak ki, és talán elindultunk egy egészségesebb társadalom felé, amelyben nincsen különbség ember és ember között.

Miklós Melinda (Nyitottak Vagyunk ügyvezető)

Miklós Melinda a Nyitottak vagyunk nonprofit szervezet ügyvezetője. A Nyitottak vagyunk cégek és szervezetek koalíciójával együtt millióknak mutatja meg, hogy a nyitottság, sokszínűség érték, miközben a munkáltatóknak is segít a nyitott kultúra kialakításában. A kezdeményezést 2013-ban alapította a Prezi, az espell és a Google, 2016 óta nonprofit társadalmi vállalkozásként működik. A Nyitottak vagyunk több, mint 20 nyilvános kampányt szervezett a nők es férfiak ugyanolyan munkahelyi lehetőségeiért, az LMBTQ emberek elfogadásáért, a fogyatékkal élők elfogadásáért, és a nyitottságért. Már több, mint 1000 cég és szervezet csatlakozott a Nyitottak vagyunk közösségéhez.

Baranyai Anikó (író, kiadóvezető)

Jómagam is írok, már tizenéves korom óta. Ez az egyik hobbim, ami mellett elköteleződtem. Szeretném, ha mások is írhatnának és az írói szakmát választhatnák.
Hiszek a folyamatos fejlesztésben, mely a Mogul Kiadó esetében a szerzőink és a kéziratokon munkálkodó szakemberek együttes elégedettségét hivatott szolgálni. Hiszen mi mind az olvasóinkért vagyunk. Az olvasókért, akik lehetővé teszik, hogy az írásaink ne a fiókok mélyén porosodjanak.
Könyveinkkel tudást, élményeket, álmokat és célokat adunk ajándékba, gazdagítva ezzel mindenkit, akik kezükbe veszik szerzőink remekműveit.

Csabai Márk (író)

Csabai Márk vagyok író, drámaíró, a „Jelen Vagyok” Tehetséggondozó Egyesület alapító elnöke, egy internetes könyváruház és könyvkiadó ügyvezető-tulajdonosa. Több, mint tizenöt éve vagyok jelen a könyviparban és aktívan dolgozom annak megújításán. A született tehetségben hiszek, nem az irodalmi trendekben.

A kiírók fenntartják maguknak a jogot, hogy díjazottakat csak megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű beérkezése esetén hirdetnek, ugyanígy az antológia kiadásának feltétele is a megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű beérkezése. A pályázaton a kiírók munkatársai és közvetlen hozzátartozói nem vehetnek részt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top