+ Pályázat

Meghívásos pályázatot írtak ki határon túli művészeknek

Határon túli alkotók és szervezetek számára indított tíz millió forintos keretösszegű meghívásos pályázatokat Irodalmi karaván és Művészeti karaván címmel az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi); a pályázatok benyújtási határideje június 8.

Az Irodalmi karaván elnevezésű pályázat írók, írócsoportok, irodalmi műhelyek felolvasókörútjainak, irodalmi rendezvénysorozatainak megvalósítását támogatja. A pályázatra határon túli magyar írószervezetek, egyesületek, valamint közművelődési intézmények kaptak meghívást.

Képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítások, filmszakmai programok megvalósítását, továbbá amatőr művészeti együttesek bemutatkozását támogatja a Művészeti karaván pályázat, amelyre határon túli magyar közművelődési intézmények, szervezetek kaptak meghívást.

Mindkét meghívásos pályázat felhívása és adatlapja letölthető a www.kormany.hu honlapról.

A pályázatok elbírálásakor előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik legalább egy programot a szórványmagyarság által lakott térségekben terveznek bemutatni.

A pályázatok célja, hogy erősítse a nemzeti összetartozást és a határon túli, magyarok lakta régiók egymás közötti kapcsolatait, valamint hogy bővítse a külhoni magyar írószervezetek, közművelődési intézmények, egyesületek programjait. Támogassa a kulturális értékekhez való hozzáférés szempontjából hátrányos helyzetű magyar közösségeket, népszerűsítse a határon túli magyar irodalom, képző-, ipar- és fotóművészet, továbbá filmes műhelyek értékeit, és bővítse az amatőr művészeti egyesületek bemutatkozási lehetőségeit.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top