+ Irodalom

Szorult helyzetbe került írók, költők, dramaturgok, zeneszerzők pályázhatnak

A Köszönjük, Magyarország! című program keretében a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) pályázatokat hirdet írók, költők, dramaturgok, zeneszerzők és a könnyűzenei műfajban alkotók számára.

A pályázatok előfinanszírozási rendszere lehetőséget teremt az érintett művészek egzisztenciális helyzetének javítására a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. A program hozzájárulhat ahhoz, hogy a veszélyhelyzet elmúltával aktív szereplői maradjanak a kulturális életnek, bemutathassák műveiket, folytathassák alkotómunkájukat.

A pandémiás időszakban az alkotók elveszítették a közönségükkel való találkozás lehetőségét, a felkérések és megbízások elapadtak, és ez nemcsak a kulturális életben jelent hiányt, de anyagi veszteségként éri az alkotókat is.

A Petőfi Irodalmi Múzeum kultúrstratégiai intézményként kapott felkérést két pályázati felhívás közzétételére. Az egyik felhívás írók, költők, dramaturgok és zeneszerzők számára, a másik a könnyűzenei műfajban alkotóknak szól. A Köszönjük, Magyarország! című kezdeményezés forrásait az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosítja az Előadóművészeti Többlettámogatás rendszerében.

A pályázati folyamatban, a döntéshozatalban és a lebonyolításban a PIM partnere a Petőfi Irodalmi Ügynökség, a Magyar Könnyűzenei Központ és az A38 hajó. A rendelkezésre álló keretösszeg bruttó 150 millió forint, a pályázatok benyújtásának határideje 2020. május 18. 12 óra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top