+ Tudomány

A brazil őslakosokat fenyegeti a legnagyobb veszély

Nemzetközi sztárok, köztük Madonna, Oprah Winfrey, Brad Pitt, David Hockney és Paul McCartney is aláírták azt a brazil elnöknek küldött nyílt levelet, amelyben Sebastiao Salgado világhírű fotóművész vezetésével arra figyelmeztetnek, hogy a brazil bennszülötteket megtizedelheti a koronavírus-járvány.

A The Guardian brit napilap szerint a levélben arról írnak, hogy a brazil vezetőknek azonnal lépéseket kell tenniük az őslakos közösségek megvédése érdekében. A Jair Bolsonaro brazil elnöknek címzett levélben hangsúlyozták, hogy az Amazonas vidékén élő őslakosság túlélésének szempontjából óriási fenyegetést jelent a Covid-19 betegség terjedése.

„Öt évszázaddal ezelőtt az európai gyarmatosítók által behurcolt betegségek tizedelték meg ezeket az etnikai csoportokat. Most a Brazília-szerte gyorsan terjedő új betegség akár teljesen eltűntetheti őket, mivel nem tudnak szembeszállni a Covid-19-cel”

– fogalmaztak.

A petíciót szervező Salgado szerint azonnal meg kell tiltani az aranybányászoknak és az illegális fakitermelőknek, hogy az őslakosok területére lépjenek és behurcolják a betegséget, amely Brazíliában eddig 6750 emberéletet követelt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top