+ Média

A Twittert is bevonják a koronavírus utáni hajszába

Keresés a weben

A Twitter közösségi mikroblogportál lehetővé teszi, hogy kutatók és informatikusok élőben követhessenek naponta több tízmillió nyilvános bejegyzést az új koronavírus okozta Covid-19 betegséggel kapcsolatban – írta a vállalat szerdán a blogjában.

A kutatók így követhetik a betegség és a hamis információk terjedését.

A hozzáférhetővé tett információt használhatják a válságmenedzselésben, a veszélyhelyzet elhárításában vagy a közösségeken belüli kommunikációban dolgozók, valamint a világ tudományosságát a Covid-19 megismerésében segítő mesterséges intelligenciát és más szoftvereket fejlesztő szakemberek is.

A közösségimédia-platformok új szabályokat vezettek be a betegséggel kapcsolatos félrevezető információk terjedésének megállítására is, de figyelmeztettek, hogy hibák fordulhatnak elő a járvány alatti, automatizáltabb moderációs rendszerek miatt.

Vera Jourova, az Európai Bizottság tagja a Twitter döntéséről azt mondta, „jó lépés jó irányba”.

A kutatók attól a pillanattól kezdve férhetnek hozzá Twitter-bejegyzésekhez, amikor az adatkészlethez kapcsolódnak, korábbi tweetekhez nem.

A blogbejegyzés arra is kitért, hogy az a kutató vagy fejlesztő, akinek jóváhagyott fejlesztői Twitter-fiókja van, kérhet hozzáférést a Covid-19-cel kapcsolatos bejegyzésfolyamhoz, azonban egy sor követelménynek kell eleget tennie ahhoz, hogy meg is kapja, többek között annak, hogy tevékenysége „a közösség javát” szolgálja.

Azt is meg kell tudniuk mondani, hogyan fogják védeni a hírfolyamban megjelenő emberek adatait és magánszféráját.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top