+ Képzőművészet

Hegedűs 2 László virtuális Covid-19 plakátkiállítással ünnepli 70. születésnapját

Hegedűs 2 László képző- és fotóművész, filmrendező, egyszóval virtuóz vizualista idén 70 éves. Ez alkalomra tervezett jubileumi kiállításait a KOVI 19 „karanténba zárta”. De mert a járvány ideje alatt az alkotói élet sem állhat meg, az átmeneti időszak az internet védelme alatt folytatódik.

Meghívást kapott Dr. Jesús Del Hoyo Arjona  professzortól, Katalónia hivatalos grafikai tervezőinek szövetségének dékánjától, hogy vegyen részt a K19” témában egy virtuális plakát kiállításon. Ehhez két plakáttal járult hozzá. A plakátok ugyan nem tudják megállítani vagy megsemmisíteni a Covid-19-et, de minden bizonnyal segíthet abban, hogy megszűnése után tudatosabban, együttérzőbb emberként kerüljünk ki belőle. A járvány tematizálta a Krakkói Grafikai Triennálé felkérését is, melyre szintén meghívták.

HEGEDŰS 2 LÁSZLÓ 1950 május 4-én született Nagyhalászon. 1968-ban Pécsen elvégezte a Művészeti Gimnáziumot, majd 1970-ben Budapesten a Kirakatrendező Iskolát. 1973 és 1986 között a Pannónia Filmstúdióban filmgrafikákat tervez, filmeket rendez. 1976 Magyar Iparművészeti Főiskola, (befejezetlen).1980-tól rendszeresen vesz részt hazai és nemzetközi kiállításokon, filmfesztiválokon. Egyedüliként, tagja a három országos vizuális művészeti szervezetnek, a Magyar Képzőművészek Szövetségének, a Magyar Fotóművészek Szövetségének, a Magyar Filmművészek Szövetségének, valamint a Magyar Filmakadémiának. Állami díjak: 2002 Munkácsy-díj, 2009 Balázs Béla-díj, városi díj:2005. Deák Dénes-díj, megyei díj:2006 Príma fődíj, 2016 Nagyhalász Díszpolgára.

www.h2l.hu

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top