+ Életmód

Ennyi pénzt még soha nem fizettek online árverésen egy karkötőért

Rekordot jelentő 1,34 millió dollárért (426 millió forint) cserélt gazdát egy 1930-as évekből való Cartier-karkötő a Sotheby’s aukciósház keddi online árverésén.

A francia ékszer- és óragyártó cég legendás Tutti Frutti-darabjai közé tartozó ékszer korábban egy amerikai magángyűjtemény részét képezte – írja a www.vogue.co.uk.

A drágakövekkel kirakott színpompás karkötő leütési árát 600-800 ezer dollár közé becsülték az aukciót megelőzően.

„Elmondhatatlanul örülünk az eredménynek. Szinte biztosan ez a legmagasabb összeg, amelyet valaha ékszerért fizettek egy kizárólag online elérhető aukción”

– mondta Frank Everett, a New York-i Sotheby’s ékszerrészlegének alelnöke.

A keddi rekord az internetes ékszeraukciók új korszakának kezdetét hirdeti: az ékszereket kínáló online licitek példa nélküli bevételekkel zárultak a járványügyi korlátozásokkal kísért elmúlt hetekben.

Az otthonmaradásra kényszerült embereknek jócskán jut idejük az aukciósházak kínálatának feltérképezésére, ami az eladásokban is megmutatkozik.

A Sotheby’s londoni irodájának április 7-én véget ért online ékszeraukcióján az összes tétel elkelt, 3,7 millió dolláros összbevételt produkálva.

Az online aukciók ráadásul a jelek szerint vonzó alternatívát jelentenek a vásárlók új nemzedéke számára: a licitálók 30 százaléka új regisztráló volt az aukciósháznál és ugyanekkora százalék volt közülük 40 év alatti.

A Christie’s ugyancsak példátlan sikert könyvelhetett el a közelmúltban. Április 24-én véget ért internetes ékszerlicitjén 1,35 millió dollárért cseréltek gazdát a tételek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top