+ Zene

Csík János és a Mezzo a Föld Napjára készített karanténklipet

A Földünk a mi kincsünk. Létünk alapja: lakóhelyünk, levegőnk, táplálékunk, testünk melege. Most, a klíma krízissel küzdő Földünkön az egész világot érintő járvány helyzetben, még inkább érezhetjük az emberiség sebezhetőségét, és annak fontosságát, hogy ne csak magunkra, embertársainkra, hanem a minket körülvevő, az életünk alapfeltételeit biztosító természetre sokkal jobban odafigyeljünk! Bánjunk gyöngéden környezetünkkel, mutassuk ki szeretetünket Földünk iránt nap, mint nap. Megőrzése, fenntarthatósága a mi felelősségünk.

 „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

– szegezi nekünk a kérdést a Föld Napja minden április 22-én. Hiszen mindenki tud tenni érte! Figyeljünk mi is oda cselekedeteinkre és azok következményeire.

Ezek a gondolatok jelennek meg Csík János és a Mezzo zenekar legújabb karantén klipjében. A járvány okozta korlátozások ellenére is aktívan alkotó zenekarnak immáron ez a harmadik karanténklipje, melynek különlegessége, hogy az 50 éve elindított április 22. re a Föld Napjára hívja fel a figyelmet. Ezt a kecskeméti Hirös Agóra megbízásából készítették a Föld Napja apropóján, és amelynek premierje holnap délután lesz megtekinthető a Hirös Agora közösségi oldalán.

A természeti képek mellé Fonó által kiadott Szép a tavasz, szép a nyár című lemezről hangzanak el dalok, amit idén Fonogram-díjra is jelöltek. A klipben Őze Áron Jászai Mari-díjas színész mond részleteket Mikszáth Kálmán és Reményik Sándor alkotásaiból.

Közreműködnek még:

Csík János – hegedű, ének

Kisgyőri Krisztián – bőgő
Mészáros János – brácsa
Németh Zsolt – gitár
Rácz Gábor – zongora
Vadas László – citera, tangóharmonika

A dalok a Szép a tavasz, szép a nyár című lemezről hangzottak el. A lemezt kiadta a Fonó Budai Zeneház 2019-ben. További információ: www.fono.hu. A lemez hangfelvétele a Híd Média Barázda Stúdióban készült. A Szép a tavasz, szép a nyár című szám videoklipje a Fonó megbízásából a Fonó Budai Zeneházban készült.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top