+ Képzőművészet

Az Art Brusselst is elvitte a koronavírus-járvány

Lefújták a szervezők a legjelentősebb belgiumi kortárs nemzetközi művészeti vásár idei rendezvényét a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások miatt.

A 38. Art Brussels hagyományosan áprilisban kezdődött volna, ám a szervezők a járvány miatt korábban június végére halasztották.

A rendezvény honlapján (artbrussels.com) szerdán megjelent közleményükben azonban a belga kormány legutóbbi rendeletére hivatkozva – amely augusztus végéig betiltott minden tömegrendezvényt – azt írták, hogy ennek következtében idén már nem tartják meg a művészeti vásárt, hanem 2021 áprilisára halasztották.

A szervezők hangsúlyozták, hogy idén rendkívül színvonalas és erős válogatást gyűjtöttek össze belga és nemzetközi galériáktól. Hozzáfűzték, már megállapodás született arról, hogy egyebek mellett a híres kortárs amerikai videoművész, Bill Viola The Dreamers című installációját, amelyet idén először mutattak volna be Belgiumban, jövőre kiállítják.

A koronavírus-járvány hatásai a művészeti világot is súlyosan érintik, művészek, galériák, múzeumok, vásárok és az ágazat más szereplői is nehéz helyzetbe kerültek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top