+ Film

Kétperces, otthon forgatott filmekkel lehet nevezni a Karantén Filmfesztiválra

Kétperces, otthon forgatott rövidfilmekkel lehet nevezni a karantén rövidfilmfesztiválra, amelyet szerdán hirdetett meg Roger Corman legendás amerikai filmrendező és producer.

A Jack Nicholson, Francis Ford Coppola és Peter Bogdanovich mentoraként emlegetett filmes Instagram-oldalán „az első (és remélhetőleg utolsó) Corman Karantén Filmfesztiválként” mutatta be a virtuális mustrát.

A kiírás szerint a karantén miatt otthon tartózkodó rendezők legfeljebb kétperces rövidfilmekkel nevezhetnek a programba. A filmeket forgathatják családtagjaikkal, vagy azokkal, akikkel megosztják a karantént, a felvételhez pedig okostelefont és az otthonukban rendelkezésre álló világosítást használhatják – idézte a The Hollywood Reporter.

A „független film keresztapjaként” emlegetett rendezőnek a következő két hétben a közösségi médián keresztül lehet elküldeni a produkciókat a #CormanChallenge hashtaggel.

A 2009-ben az amerikai filmakadémia életműdíjával kitüntetett rendező hozzáfűzte, hogy a legjobbnak talált filmet közösségimédia-csatornáin és honlapján is közzéteszi majd.

„Készítünk egy trailert a filmhez, a rendezője pedig oklevelet kap tőlem és természetesen elnyeri az első és utolsó Corman Karantén Filmfesztivál legjobb filmjéért járó díjat”

– írta Corman.

A legendás B-filmes egyúttal felszólította az otthoni karanténban időző hollywoodi filmeseket, köztük a horrorfilmes Eli Rothot, Andy Muschiettit, Leigh Whannellt és Guillermo del Torót, hogy ők is vegyenek részt a karanténfesztiválon.

A 94 éves Corman, aki pályafutása alatt több mint 400 film producere és rendezője volt, az 1970-es években alapította meg a New World Pictures vállalatot, amely az Egyesült Államok legnagyobb, független filmeket forgalmazó cége lett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top