+ Film

Tovább hódít a dél-koreai Élősködők Amerikában

Bong Dzsun Ho dél-koreai filmrendező Élősködők című Oscar-díjas társadalmi szatírája egy hete debütált a népszerű amerikai streamingszolgáltató, a Hulu programjában, de máris a legnézettebb független film a kínálatban.

A film ráadásul a jelenleg a szolgáltatónál elérhető produkciók közül a második legnépszerűbb mozi. Egy hét alatt többen látták, mint az Így neveld a sárkányodat 3., a Hang nélkül, a Transformers: Az utolsó lovag és a Creed II. című filmeket, amelyek közül mind több hónapja szerepel a Hulu kínálatában – írta szerdán az Indiewire.com.

Az Élősködők egyúttal a legnézettebb idegen nyelvű film is a kínálatban. Ennek ellenére akadtak olyan felhasználók, akiknek nem tetszett, hogy feliratos a film. A Hulu azonban védelmébe vette a produkciót. Emlékeztette a méltatlankodókat, hogy a dél-koreai alkotás négy Oscar-díjat kapott. Egy nézőnek pedig, aki kijelentette, hogy “senki sem akar olyan filmet nézni, amelyet olvasni kell, hogy az ember megértse”, a Hulu azzal vágott vissza, hogy “ha valaki nem akar feliratokat olvasni, még mindig megtanulhat koreaiul”.

Az Élősködők című szatíra két család, egy szegény és egy gazdag família életén keresztül mutatja be a közöttük húzódó óriási társadalmi szakadékot és az ebből fakadó problémákat. Ez volt az első nem angol nyelvű alkotás az Oscar-díj történetében, amely elnyerte a legjobb filmnek járó elismerést.

Élősködők – Ha egy szegény család beköltözik a gazdag családhoz…

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top