+ Film

Oscar-kvalifikációs helyen Ulrich Gábor Dűne című animációja

Ulrich Gábor Balázs Béla-díjas mozgókép- és képzőművész Dűne című alkotását beválogatták a 60. Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjába.

Az animációs filmszakma legnevesebb eseményét áprilisban online rendezik meg.

Mintegy 3300 nevezett alkotás közül válogatták Ulrich Gábor Dűne című rövidfilmjét az Oscar-kvalifikáló, 60. Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál idei versenyprogramjába, a műfaji határokat feszegető filmeket tartalmazó Animáció határok nélkül szekcióban.

A Dűne egy különleges, absztrakt thriller, hullámzás képzelet és valóság között, amelyben a hangok, mint tanúk átmosódnak emlékeken és félálmokon. Ulrich Gábor alkotása a Kecskemétfilm és a Focusfox produkciójában jött létre, producerei Mikulás Ferenc és Muhi András.

Ulrich Gábor szerzői filmjeit több mint negyven ország filmfesztiváljai válogatták már be versenyprogramjukba. Munkáiból Európa több országában rendeztek képzőművészeti tárlatot, alkotásai megtalálhatók külföldi és magyarországi gyűjteményekben. Több felsőoktatási intézményben volt meghívott előadó, jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetemen tanít.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top