+ Színház

Parasztbecsület után Bajazzók a Szegedi Nemzetiből a youtube-on

Húsvétra tette elérhetővé tavalyi Parasztbecsület-előadását a youtube-on a Szegedi Nemzeti Színház. Macagni egyfelvonásosa a hagyományoknak megfelelően Leoncavallo legnépszerűbb alkotásával, a Bajazzókkal egy este került színre. Április 15-től ez a darab látható a színház videomegosztó csatornáján.

A két férfi főszerepben két olyan énekest láthatunk, akiknek pályája Szegeden kezdődött, ma a Magyar Állami Operaházban éneklik főszerepek sorát, ugyanakkor Szegeden is rendszeresen föllépnek. Caniót László Boldizsár, Toniót Kelemen Zoltán énekli. Ráadásul László megcsinálta azt a bravúrt, hogy egy este énekelte el mindkét egyfelvonásos tenor főszerepét: a Parasztbecsületben meghal, késsel leszúrják, a Bajazzókban pedig ő öli meg feleségét és annak szeretőjét.

Neddát, a fiatal feleséget Horti Lilla énekli, aki főképp szintén Budapesten énekel, de Szegeden nőtt föl, és családja ma is a városban él. Titkos szerelmét Silviót Szélpál Szilveszter formálja meg, aki rendszeresen főszerepeket énekel operákban és operettekben, közben pedig a város egyik legjobb szegedi gimnáziumában fizikát tanít. A negyedik komédiást, Beppét Bocskai István a színház énekkarának fiatal tenorja énekli. Ezt a darabot is, miként as Parasztbecsületet Pál Tamás vezényli.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top