+ Film

5 spanyol rendező fog karanténfilmet forgatni az HBO-nak

Leticia Dolera

Otthon címmel rövidfilmes antológiasorozatot rendelt spanyol rendezőktől az HBO Europe prémium televíziós vállalat.

Az HBO Europe öt spanyol rendezőt kért fel arra, hogy reagáljanak a koronavírus-járvány miatti bezártságra. Az At Home (Otthon) című széria öt különálló epizódját a rendezők saját otthonaikban forgathatják le azoknak a segítségével, akikkel a kényszerű karantén idejét megosztják. A rövidfilmek felvételéhez egyszerű eszközöket, például okostelefonokat használnak – számolt be róla a Variety.com kedden.

A projekten dolgozó rendezők között van Leticia Dolera (A lány, aki hétköznapi akart lenni), Rodigo Sorogoyen (A rendszer), Paula Ortiz (Az ara), Carlos Marqués-Marcet (10000 km) és Elena Martín is, a Cannes-ban is díjazott Vida perfecta spanyol tévésorozat rendezője.

A rövidfilmes antológia a következő hetekben elkészül, és el is jut a spanyol nézőkhöz, később pedig az HBO Europe más piacain is sugározzák majd.

A 15 perces részek különböző műfajban foglalkoznak a koronavírus-járvánnyal, akad köztük romantikus vígjáték, dráma és olyan is, amelyben sci-fis elemek lesznek.

Az HBO közleménye szerint a sorozatból kiderül, hogy mi történik, ha valakit éppen aznap reggel hagy el a barátja, amikor a karantént bejelentik, de olyan kérdéseket is vizsgál, hogy lehet-e az otthoni bezártság brutális felszabadító élmény, mi van, ha kiderül, hogy az ember nem a megfelelő társsal él együtt, lehet-e utazni úgy, hogy az ember el sem hagyja a szobát, vagy hogyan lehet megosztani a karantént hét baráttal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top