+ Zene

Óriási Beatles-árverés volt az 50. évfordulón

A becsült leütési ár sokszorosáért keltek el Beatles-relikviák egy online árverésen, amelyet a legendás együttes feloszlásának 50. évfordulójához időzítve tartottak az Egyesült Államokban.

A szervező Julien’s Auctions pénteki közleménye szerint a becsült ár kilencszereséért, 910 ezer dollárért talált vevőre a zenekar Hey Jude című slágerének szövege, amelyet kézzel vetett papírra Paul McCartney a dal felvételekor a londoni Trident stúdióban 1968-ban.

Az árverés másik nagy slágere egy ritka, az együttes emblémáját viselő dobbőr volt, amelyet az angol banda első észak-amerikai turnéján használtak 1964-ben. Ezért a becsült ár négyszeresét, 200 ezer dollárt (65 millió forint) fizetett egy vevő.

Az aukción több mint 250 tárgyat bocsátották áruba, köztük John Lennon és Yoko Ono egy Bagism feliratú rajzát, amellyel az előítéletességet figurázták ki, a relikvia 93 750 dollárt ért meg egy rajongónak. Egy hamutartó, amelyet az együttes dobosa, Ringo Starr használt a londoni Abbey Road-i stúdióban, 32 500 dollárért kelt el. A kis liverpooli lebuj fa színpadszerkezete, amelyen eleinte zenélt az együttes, 25 600 dollárért került új tulajdonoshoz.

Az árverést eredetileg az interneten és a New York-i, Times Square-i Hard Rock Caféban akarták megtartani, de az utóbbi törölték a koronavírus-járvány miatt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top