+ Irodalom

A Manó Könyvek áprilisi újdonságai

Áprilisban Malac és Liba csavarogni mennek Tóth Krisztina legújabb könyvében, Turbuly Lilla a Károlyi-kert nyuszijáról írt bájos történetet, és folytatódik  Mechler Anna A virágtündérek titkai-sorozata, Bíborkával a főszerepben. Szandra és a csajok nagy bulit csapnak, és egy klasszikussá vált történet, A padlásszoba kis heregnője csodaszép kiadásban olvasható. Új Disney-sorozatok indulnak: az Álnok ügynökök szövevényes ügyeket oldanak meg, az ifjú Donald őrületes kalandokba keveredik, és  megjelent a Disney Sorsfordító történetek-sorozat első része is, amely Mulan történetét dolgozza fel, és amelyhez novellaíró pályázatot hirdettek. Az otthontanuláshoz két újdonságuk is nagy segítség lesz, azoknak, akiket kiver a víz a törtektől, és akik mindent tudni szeretnének egy átfogó, interaktív enciklopédiából. Online könyváruházunkban az áprilisi újdonságok is kényelmesen, házhozszállítással megrendelhetőek.

Tóth Krisztina

Csavarogjunk együtt! – Malac és Liba 2. 
Sorozat: Malac és Liba
Oldalak száma: 56
Megjelenés: 2020. április 01.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634037750
Méret: 230 mm x 163 mm
Ár: 1990 Ft
Korosztály:

Turbuly Lilla

A Károlyi-kert nyuszija
Oldalak száma: 48
Megjelenés: 2020. március 02.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634037347
Méret: 290 mm x 205 mm
Ár: 2990 Ft

Hallottatok már Karcsiról, a Károlyi-kert híres nyuszijáról, aki egy szép tavaszi napon jelent meg a Budapest közepén zöldellő parkban? Dzseni és Huba, a két kis osztálytárs gyakran töltötte itt a délutánt, hintáztak, futkároztak és néha belepancsoltak a szökőkútba is, ha Piroska, a park katonás őre éppen nem nézett oda. A sötétszürke nyuszit egy bokorban találták, és nagyon szerették volna megtartani, de egyikük sem vihette haza. Végül épült neki egy kis házikó, köré kerítés, és egy tábla is került rá URAK felirattal. A parkban időző városlakók nagyon megszerették Karcsit, a gyerekek, ha csak tehették, mindig meglátogatták őt játszótérre jövet-menet.
Az Aranyvackor-díjas Turbuly Lilla meséje arról szól, hogyan tudnak egy otthon nélküli nyuszi érdekében összefogni egymással a legkülönfélébb emberek: a mindenre allergiás anyuka, a szabálytisztelő parkőr, a keresztrejtvényfejtő morózus öreg néni és a fedél nélküli ezermester.
A szívhez szóló, kedves humorral megírt történetet a szintén Aranyvackor-díjas Horváth Ildi remek illusztrációi díszítik, melyeken megelevenedik a Károlyi-park varázslatos világa.

Mechler Anna

Bíborka és a varázsfőzet – A virágtündérek titkai 2.
Sorozat: A virágtündérek titkai
Oldalak száma: 64
Megjelenés: 2020. március 16.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634037668
Méret: 196 mm x 196 mm
Ár: 2490 Ft

Közeledik a virágvarázslat ideje – de vajon mi lesz akkor, ha a tündérek a nagy napon éppen betegek? Hogyan kaphat megfelelő segítőt egy gyógynövény, ha reggel még az sem biztos, hogy az összes tündérlány részt tud venni a ceremónián? Szerencsére Herba anyó úrrá lesz a helyzeten. Ebben az évben egy csodálatos szépségű virág tűnik fel a varázsgömbben, és Bíborka személyében kedves, lelkiismeretes támogatót kap. A tündérlány sok új dolgot tanul meg a gyógynövények titkos világáról, és közben új barátokat is szerez. A bíbor kasvirág ugyanúgy segíti Bíborkát a mindennapokban, mint ahogy a kislány gondoskodik róla. A bűbájos mesék olvasása közben észrevétlenül ismerhetjük meg a gyógynövények gyógyhatását.

Szófia és a hercegnők
Sorozat: Disney Junior
Oldalak száma: 140
Megjelenés: 2020. április 06.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634038238
Méret: 241 mm x 195 mm x 14 mm
Ár: 3990 Ft

Négy igazán izgalmas mese vagány kis hercegnőknek!

Szófia ezúttal négy hercegnővel találkozik kalandjai során – Ariel, Aranyhaj, Hófehérke és Mulan is felbukkan a történeteiben.

Szófia igazi hercegnős nyaralásra megy családjával egy úszó palotán, és találkozik egy valódi sellővel, Unával. Csakhogy új barátját hamarosan egy rémisztő
tengeri szörny kapja el…

Majd azt is elmeséli, hogy mi történt, amikor Amber rájött az amulettjének titkára, és megpróbálta előhívni Aranyhaj hercegnőt, de véletlenül a rég száműzött Ivy hercegnőt idézte elő…

Amikor a varázslatos lakomán betoppan egy váratlan vendég – Sascha, a varázslónő -, Szófiának baljós érzése támad… Hófehérke tanácsa azonban segít.

Szófiáék a távoli Wei-Lingbe látogatnak barátaikhoz, ahol kiderül, vajon elég bátor-e a három hercegnő ahhoz, hogy szembenézzenek az ijesztő jaguárral
és megmentsék a családjaikat.

 

Jimmy Gownley

Egy ifjú kacsa ballépései – Disney – Az Ifjú Donald Kacsa 1. 
Sorozat: Disney – Az Ifjú Donald Kacsa
Oldalak száma: 216
Megjelenés: 2020. április 16.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634038320
Méret: 200 mm x 140 mm x 20 mm
Ár: 2990 Ft

Hali!
Tudjátok mik a varátok? Sokáig én sem tudtam… Iratkozzatok be ti is a Hárpekbe, és megtanítom. Vagy tudjátok mit? Először is olvassátok el mennyi izgalmas dolog történt a barátaimmal és velem a suliban! Megígérem, nem lesz uncsi!

 

Jen Petro-Roy

Álnok ügynök – Disney – Szuper Kémek 1. 
Sorozat: Disney – Szuper Kémek
Oldalak száma: 224
Megjelenés: 2020. április 16.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634038337
Méret: 200 mm x 140 mm
Ár: 2990 Ft

A két barátnő, Minnie és Daisy egy új suli, és számtalan új kaland. A két lány váratlanul egy titkos nyomozásba csöppen. Minek a monogramja az MM? Hogy lesz valaki szuperkém? Ki lehet az álnok ügynök? Ezernyi fordulat, és egy igazi barátság. Tartsatok a SzuperKémekkel!

 

Frances Hodgson Burnett

A padlásszoba kis hercegnője
Kiadó: MANÓ KÖNYVEK
Oldalak száma: 256
Megjelenés: 2020. április 06.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634037644
Méret: 197 mm x 129 mm
Ár: 2690 Ft

Sara kedves, szeretetreméltó kislány, aki egyenesen Bombayből érkezett fiatal és gazdag édesapjával Londonba, és aki mindent megkap, amire csak vágyik. A bentlakásos iskolában valódi hercegnőként kezelik, mindenki az ő kívánságait lesi. Csakhogy amikor édesapja meghal, minden megváltozik. Egy szűkös padlásszobába kerül, kedves tárgyait elveszik tőle, éhezik és fázik. Csak kitalált történeteiben talál vigaszt, amit egy Sarah nevű hercegnőről mesél magának, és még így is az a csupaszív kislány marad, aki volt. Egy napon csodába illő dolog esik meg vele…
Francis Hodgson Burnett, a világszerte népszerű A titkos kert szerzője ebben a klasszikussá vált történetben a tőle megszokott bájjal és szeretettel mesél.

Balázsy Panna

Szandra és a csajok 3. – Csendháborítás
Sorozat: Szandra és a csajok
Oldalak száma: 160
Megjelenés: 2020. március 31.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634037804
Méret: 197 mm x 129 mm
Ár: 2290 Ft

Helló csajok! Összebarátkoztam az új szomszédainkkal és hamarosan nyári karácsonyi bulit tartunk a frissen felújított lakásukban! Meghívtam a legjobb barátnőimet, és remélem, mindenkit elengednek a szülők… A nővérem mostanában sokat mereng, ennek köze lehet a szomszédban lakó helyes sráchoz, aki barista. Elég ügyes, már lecsekkoltuk a közeli kávézóban, ahol dolgozik. Most rohanok bikinit venni, mert nemsokára egy görög tengerparton süttetem magam. Én vagyok a szerencse lánya! Sállálálálálálálá

Fénytörések – Disney – Sorsfordító történetek
Oldalak száma: 432
Megjelenés: 2020. április 01.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634038344
Méret: 197 mm x 129 mm x 38 mm
Ár: 3990 Ft

Mi lett volna, ha Mulannak az alvilágból kell kimentenie a szerelmét?

Ki ne ismerné Mulan történetét? A harcias lelkületű lány bármit megtenne, hogy megvédje szeretteit, még betegeskedő apja helyett is beállt a hadseregbe, egy Ping nevű fiúnak álcázva magát. De mi történt volna akkor, ha nem meséből ismert módon alakul a történet? A Sorsfordító történetek legújabb részéből ez is kiderül…

Amikor Li Shang kapitány a Mulannak szánt súlyos csapás útjába veti magát, a lány tudja, mindent meg kell tennie, hogy segítsen a kapitánynak túlélni a veszélyes sérülést… Ennek érdekében azonban fájdalmas küldetést kell vállalnia: útja egyenesen Diyuba, azaz az alvilágba vezet.
Diyu ura, Yama király nem könnyíti meg Mulan dolgát. Shang hatalmas őrző-védő oroszlánjának segítségével a lánynak át kell kelnie az alvilágon, és lehetetlennek tűnő akadályokat legyőzve, még napfelkelte előtt visszahoznia Shangot. Ham nem jár sikerrel, mindketten örökre Diyuban ragadnak. Ráadásul Mulan még mindig Pingnek álcázza magát, ám egyre nehezebben fedi el valódi kilétét, ahogy folyamatosan közelebb kerülnek egymáshoz Shanggal.
Sürget az idő! Vajon Mulan meg tudja menteni Shangot – és saját magát -, mielőtt még túl késő lenne?

 

Legyél mindentudó lángész!
Oldalak száma: 192
Megjelenés: 2020. április 07.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634037781
Méret: 275 mm x 215 mm
Ár: 5990 Ft

Megtalálod a térképen az Amazonas folyót? És a Fudzsit? Meg tudod mutatni, hogy hol van a szegycsontod és a keresztcsontod? Felismernél egy ősmadarat? El tudod magyarázni, hogy mi a különbség a kosárlabda és a focilabda között?
Nem? Akkor ez a te könyved! Olvasd el a rengeteg izgalmas információt, tanulmányozd a gyönyörű képeket, majd teszteld a tudásod és legyél te is LÁNGÉSZ!

Vanessa Vakharina

Megy a matek!
Oldalak száma: 152
Megjelenés: 2020. április 08.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789634036425
Méret: 225 mm x 190 mm
Ár: 2990 Ft

Kiver a víz a törtektől? Lefagysz a szorzatoktól? A matekdolgozat gondolata rémisztőbb számodra, mint egy hatalmas szörny? Lazíts… Ez a könyv segíthet neked!
Rengeteg hasznos tanácsot és tippet találsz benne, amelyek megkönnyítik számodra a tájékozódást a számok rengetegében, és végül rájössz majd, hogy van olyan módszer, amelynek segítségével megoldhatod az eddig érthetetlennek tűnő matekfeladatokat, és végre elmondhatod, hogy neked is MEGY A MATEK!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top