+ Irodalom

Botrányos perszónák – Mentőakció

Rendkívüli ajánlat! Csupán ötvenezer Forintért betörünk hozzátok járványügyi dolgozónak öltözve, elhurcolunk a feleséged mellől. – Szőcs Henriette írása

Istenem, végre itthon lehetek pár napot úgy, hogy nem kell bevásárolni tonnányi sonkákat az ünnepekre, teljesen haszontalan és azonnal kicserélésre kerülő ajándékokra költeni a pénzt, mert Marcikának már megvan a FIFA 2018 és a következőt szerette volna, de azt még a feleségem is drágállotta, vendégül látni a húgomékat, hallgatni a sógorom nagyzolását a kiemelt projektje sikeréről, hogy mennyi prémiumot kapott érte, figyelmen kívül hagyni a nejem rosszalló pillantásait, mert engem a legutóbbi értékelés után majdnem kirúgtak, leutazni Mohácsra kétszázötven kilométert a feleségem szüleihez, araszolni a dugóban, hallgatni, hogy miért nem cserélted le a téli vagy tetted már fel a nyári gumit, dicsérgetni az anyósom ehetetlenül savanyú székelykáposztáját, mert az így egészséges, tele van C-vitaminnal, ami tavasszal ugye elengedhetetlen, inni az apósom ecetes borát, titokban hányni a kerti budin, hallgatni a nejem morgását, már megint sokat vedeltél, neked semmi sem elég, miért nem tudsz az apám unszolására nemet mondani, minek ettél annyit a rohadt káposztából is, sosem bírta a gyomrod.

Most, hogy ráér a nejem, este parfümfelhőben és csipkebodyban várt, még gyertyát is gyújtott, volt pezsgő eperrel meg szembekötősdi. Nem mondtam neki, hogy én a lakk cuccokra jobban beindulok, nehogy megsértődjön, és megint csak két havonta legyen szex. Azért elég jó menet volt. Reggel, mivel a gyerekeknek nem kell hajnalban iskolába menni, meglovagolt, én félálomban hagytam magam. Aztán visszaaludtam, sajnos még hallottam, amikor azt suttogta cinkosan az ajtóból, a gyerekeknek egykor onlájn testnevelése lesz, akkor mi is edzhetünk megint. Ha ez így folytatódik, belefogyok a kijárási tilalomba, vagy elkapom a feleségem karantén előtti minden napos migrénjét.

Persze hiába próbáltam visszaaludni, a nejem elkezdett porszívózni, mindig allergiás voltam a vacak gép búgására, a szükségállapot előtt szombatonként porszívózott, míg én Zoliékkal az edzőteremben emelgettem a súlyokat. A terem is bezárt a vírus miatt. Az asszony nem a fertőtlenítés végett takarít, hanem, hogy Ági néni, az osztályfőnök mit szól, ha onlájn német közben porcicákat lát, milyen retkesek vagyunk. Korábban sosem volt ideje összerakodni, a ruhákat a szárítóról szedtük le, most meg lakberendezőt játszik, a feng shui-t bújja a neten, meg a harmonikus otthon hastaget követi az instán.

Na, ennyit az alvásról, beront a nőm a hálóba, hogy már igazán keljek fel végre, tudhatnám, hogy ő tök hülye a matekhoz, segítsek megoldani Zsófikának a sinus-cosinust, háromig be kell küldenie a Krétába. És vegyek fel már valamit, ne gatyába grasszáljak a lakásban, még a tanarak félreértik. Visszamorgok, hogy először megnézem a mailjeim, elvégre örülhetünk, mert nem rúgtak ki, szóval rendelkezésére kell állnom a főnökömnek. Legalább telik az idő, addig sem kell érthetetlen matekpéldákkal vacakolnom, és égnem Zsófi előtt, hogy megint kettest kapott a házi feladatomra. Persze csupa levélszemét, mindenféle ajánlat érkezik csak, mivel az emberek már nem tudják a plázákban költeni a pénzt, hát a neten vásároljanak. Azért végignézem, addig sem kell matekoznom. Szerencsémre, mert megkaptam a hét, az év, sőt, ha így halad a világ, az évtized ajánlatát:

Rendkívüli ajánlat! Csupán ötvenezer Forintért betörünk hozzátok járványügyi dolgozónak öltözve, elhurcolunk a feleséged mellől. Tizennégy napos karanténbe zárunk a barátnődnél, és két hét múlva hazaviszünk. Még igazolást is kapsz, hogy egészséges vagy.

Egyetlen baj van, hogy nincs barátnőm, de ezen könnyű segíteni. Azonnal belépek a Mentsük meg városunkat a koronától csoportba, és feladok egy hirdetést. Egészséges immunrendszerű férfi hetvenes hölgy gondozását vállalná ottlakásért.

Ha a vásárlás nem boldogít, rossz boltba mentél be, vagy karantén van.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top