+ vallás

Betört egy férfi a debreceni Nagytemplomba, mert imádkozni akart

MTI/Czeglédi Zsolt

Betört egy férfi hétfő este a debreceni Református Nagytemplomba – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság.

A 30 éves budapesti férfi a behatolás után imádkozni kezdett, majd amikor megzavarták, elkezdte szétverni a berendezési tárgyakat.

A perceken belül a helyszínre érkező rendőrök elfogták és előállították a férfit, akinek rongálás miatt kell felelnie tettéért.

Debrecen, 2020. március 31.
MTI/Czeglédi Zsolt

Debrecen, 2020. március 31.
MTI/Czeglédi Zsolt

Virágvasárnapra helyreállítják a debreceni Református Nagytemplom úrasztalát, amelyet megrongált egy betörő – közölte az egyházközség kommunikációs referense.

Lucski Zsófia közleményében emlékeztet rá, hogy hétfő este egy 30 éves férfi betört a Nagytemplomba. A helyszínre elsőként érkező lelkipásztor, majd a rendőr azt látta, hogy az úrasztalánál imádkozik és a bibliából olvas a betörő, aki amikor észlelte, hogy már nincs egyedül, ingerülten rongálni kezdte a Nagytemplom berendezését.

Mivel a Református Nagytemplom műemlék épület, az úrasztala és az egyik megsérült ajtó javításához restaurátor, asztalos, rézműves és lakatos munkáját is igénybe kell venni. A biztosító megkezdte a károk felmérését.

Mindent megtesznek azért, hogy április 5-én a 10 órakor kezdődő virágvasárnapi istentisztelet online közvetítésében semmilyen fennakadást ne okozzon a hétfői rongálás.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top