+ Színház

Pethes-Agárdi-díj: Szegény színészházaspárok pályázhatnak nyaralásra

Keresés a weben

A Pethes-Agárdi-díj elnyerésére írt ki pályázatot április 20-i benyújtási határidővel a Magyar Színházi Társaság (MSZT); a pályázatra fiatal színészházaspárok jelentkezhetnek nyaralásuk támogatására.

Agárdi Ilona színművész és Pethes György rendező hagyatékának jóvoltából, a művészházaspár végakaratának megfelelően a Magyar Színházi Társaság 2009-ben alapította a Pethes-Agárdi-díjat, szűkös anyagi körülmények között élő fiatal színészházaspárok részére külföldi nyaralásuk támogatására.

A meghirdetett pályázaton részt vehet minden olyan magyar színészházaspár, amelynek egyik tagja sem töltötte még be a pályázat benyújtásának határidejéig a harmincötödik életévét, és mindketten igazolt módon valamely magyar nyelvű színház rendszeresen foglalkoztatott színészei.

A pályázatnak – a szükséges iratok mellett – tartalmaznia kell az utazás tervezett célját, várható időpontját, időtartamát.

A nyertes pályázóknak az utazásról álló- vagy mozgóképekkel kiegészített írásos beszámolót kell készíteni, amelyet a Magyar Színházi Társaság honlapján tesz közzé.

Az idén kiadható összeg 400 ezer forint, amelyet egy házaspár kaphat meg. A pályázat benyújtásának határideje április 20., a döntésről a nyertes május 15-ig értesítést kap.

A végrendelet értelmében a háromtagú kuratórium – Gali László elnök, Balogh Gábor és Csizmadia Tibor – a nyertes párt az érvényes pályázatok közül sorsolással választja ki.

Az alapító okirat teljes szövege a Magyar Színházi Társaság honlapján, a www.mszt.org oldalon olvasható, további információ az MSZT titkárságán kapható – áll a közleményben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top