+ Képzőművészet

Egymás után zárnak be a világ legnagyobb kulturális intézményei

Keresés a weben

A koronavírus terjedésének megakadályozására tett intézkedések miatt sorra zárnak be a világ jelentős kulturális intézményei, köztük a New York-i Metropolitan Múzeum és az amszterdami Van Gogh Múzeum is.

Barcelonában a Sagrada Familia bazilika sem fogad látogatókat mától, és a templom építési munkálatait is szüneteltetik. Az Antoni Gaudí által tervezett székesegyház azonban vallási feladatait továbbra is ellátja.

Madridban a világhírű Prado, a Reina Sofia Múzeum és a Thyssen-Bornemisza gyűjtemény is zárva marad. Hollandiában két fontos idegenforgalmi célpont, az amszterdami Rijksmuseum és a Van Gogh Múzeum is bezárja kapuit az után, hogy az országban elrendelték a száz embernél nagyobb tömeget vonzó rendezvények leállítását. Az évente több millió turistát vonzó múzeumok közleményben jelentették be, hogy a csütörtöki zárás után nem nyitnak ki. Az Anne Frank Múzeum szintén bezár.

New Yorkban a koronavírus terjedése elleni lépésként ideiglenesen bezár a Metropolitan Múzeum, a Metropolitan Opera és a Carnegie Hall is. Miután New Yorkban megtiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvények megtartását, elsötétül a Broadway is, amelynek mind a 41 színháza ennél nagyobb befogadóképességű – írja a The New York Times, hozzátéve, hogy Broadway-színházakat tömörítő szövetség közlése szerint április 12-ig felfüggesztik az előadásokat.

Salzburgban a húsvéti fesztivál, az Osterfestspiele marad el. A fesztivál egyik fénypontja április 4-én a Don Carlos előadása lett volna, de mivel több mint háromszázan vesznek rész benne, ezért a legfeljebb száz fős rendezvényeket engedélyező rendelkezés miatt nem lehet megtartani.
Németországban ugyancsak több operaház, köztük a berlini, a hamburgi és a bajor opera, számos színház, valamint koncertterem függesztette fel működését.

A koronavírus-járvány miatt a közelmúltban bezárt szöuli Koreai Nemzeti Múzeum viszont a honlapján lehetővé tette a látogatóknak, hogy virtuális túrákat tegyenek kiállításain.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top