+ Színház

Előadások, koncertek maradnak el, színházakat zárnak be kormányhatározatra – összegzés

Az üres Pécsi Nemzeti Síznház. MTI/Sóki Tamás

Későbbi időpontra halasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált és a 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM), a Bach Mindenkinek Fesztivál pedig elmarad.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szerdán honlapján közölte, hogy elhalasztják a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, miután a kormány szerdai ülésén veszélyhelyzetet rendelt el, és megtiltotta a száz főnél nagyobb látogatottságú beltéri és az 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvényeket.

Felfüggesztik az eredetileg április 23-tól 26-ig tervezett rendezvény előkészületeit is, és a következő napokban részletes tájékoztatást küldenek minden kiállítónak a könyvfesztivál új időpontjáról.

Későbbi időpontra halasztják az eredetileg április 8. és május 17. közötti időpontra tervezett Madách Nemzetközi Színházi Találkozót is – közölte a Nemzeti Színház, amely szerdától nem tartja meg előadásait.

Az elmaradt előadások jegyeit a nézők egy későbbi időpontra becserélhetik. A MITEM-re megvásárolt jegyek és bérletek pedig érvényesek lesznek az új időpontokra, amelyekről a későbbiekben adnak tájékoztatást – olvasható a közleményben.

Kovács Zalán László fesztiváligazgató szerdán arról tájékoztatta a sajtót, hogy a Bach Mindenkinek Fesztivál elmarad, 2021-ben rendezik meg újra.

*

A Nemzeti Filharmonikusok ezúton is tájékoztatja közönségét, hogy Magyarország Kormányának az egészségügyi vészhelyzettel kapcsolatos ​mai döntése alapján a márciusi hangversenyek biztosan elmaradnak. A későbbi hangversenyekkel kapcsolatban a következő napok egyeztetései alapján adunk további tájékoztatást.

Az online vagy személyesen megváltott jegyeket és a koncertekre eső bérlet-hányadokat az elmaradt koncertet követő 60 munkanapon belül visszaváltjuk, vagy átcseréljük nyári, szabadtéri hangversenyeinkre.

Részletek a www.filharmonikusok.hu honlapon olvashatók.

*

A kormány megtiltja a száz főnél nagyobb beltéri és az ötszáz főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását az koronavírus terjedése miatt, ennek köszönhetően Magyarország 100 főnél nagyobb befogadóképességű színházai, előadótermei márcisu 31-ig bezárnak.

*

Elhalasztják a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált

A koronavírus miatt kialakult helyzetben nem maradt más felelős választásunk, mint elhalasztani a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, amit a terv szerint március 23–29. közt lett volna.

Célunk, hogy egy későbbi időpontban mindenképp megrendezzük a 2020-as Friss Húst – járványügyi helyzettől is függően hamarosan bejelentjük az idei fesztivál alternatív időpontját.

Hogy a nézőink addig se maradjanak rövidfilmek nélkül, a Friss Hús ideje alatt a fesztivál korábbi díjnyertes és klasszikus filmjeit online tesszük elérhetővé. A válogatást a Friss Hús honlapján és Facebook-oldalán lehet majd figyelemmel kísérni.

*

A Hungexpo Zrt. vezetősége – követve az operatív törzs ajánlását – úgy döntött, hogy elhalasztja a Construma és OtthonDesign (április 1-5.), valamint az Ipar Napjai (május 5-8.) kiállítást.

„A koronavírus-járvány terjedése az elmúlt napokban tovább súlyosbodott, felelős rendezvényszervezőként nem kívánjuk kitenni sem kiállítóinkat, sem látogatóinkat, sem munkatársainkat egy esetleges fertőzésveszélynek”

– írta közleményében Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója.

A Construma kiállításcsokrot a vis maior helyzetre tekintettel előreláthatólag június 10-14 között, az Ipar Napjait pedig októberben tudja biztonságosan megrendezni a Hungexpo a megszokott színvonalon és minőségben.

A kiállítók szerződései, valamint a már regisztrált látogatói jelentkezések és megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek a következő időpontra.

*

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top