+ Film

A láthatatlanok – novellapályázat

A láthatatlanok egy nagysikerű keserédes vígjáték a párizsi szociális munkások és ügyfeleik, a nappali melegedőben utakat kereső hajléktalan asszonyok életéről, ami március 26-tól kerül a hazai mozik műsorára.

A filmet forgalmazó Mozinet Kft, a 168 Óra szerkesztősége és a Budapest Bike Maffia csapata a tisztelete jeleként szeretné a figyelmet a hazai szociális szférában dolgozókra, s a szintén láthatatlan, hajléktalan nőkre fordítani, így meghirdetünk egy novellaíró pályázatot szociális munkával foglalkozó nők, és -akár egykor- hajléktalan nők részére.

A Budapest Bike Maffia követői választhatják ki a Budapest Bike Maffia Közönség-díjas alkotást, mely szintén megjelenik a lap nyomtatott változatában.

A beérkezett pályaműveket megosztjuk a Mozinet és A láthatatlanok oldalakon.

A pályázatok témái

Szociális munkás kategória:
Miért szép? Olyan pályaműveket szeretnénk kérni, amik azokat a pillanatokat, élethelyzeteket, élményeket mutatják be, amik miatt az ember ezt az egészet csinálja. Mutassák be a hétköznapi embereknek, hogy miért van éjjel is bekapcsolva sokuknál a telefon, miért dolgoznak oly sokan netto 80-120 000 forintokért.

Hajléktalan nő kategória:
Méltóság! Kérjük meséljenek arról, hogy mik azok a pillanatok, helyzetek, gesztusok, felismerések, amik tartják vagy tartották a lelket Önökben ebben a borzasztóan nehéz időszakban.

Leadási határidő:
2020. március 8. 24:00

Kik pályázhatnak?

Szociális munkás kategória: mindenki, aki az elmúlt 3 évben legalább fél évet dolgozott olyan szervezetnek, amely hajléktalansággal, mélyszegénységben élők támogatásával, segítésével foglalkozik.

Hajléktalan nő kategória: minden olyan hölgy pályázhat, aki jelenleg is az utcán vagy hajléktalan szállón él vagy valaha megtapasztalta a hajléktalanság embert próbáló helyzetét.

Zsűri

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

Szalay Krisztina – író, színésznő, SzuperWMN-díjas
Herskovits Eszter – 168 óra kulturális rovatvezető
Szaniszló Judit – Petri György-díjas író

Budapest Bike Maffia Közönségdíj: A szavazás módjáról hamarosan megírunk mindent!

Díjak

A két kategória első helyezettjei megjelennek a lap nyomtatott változatában, Szűcs Édua illusztrációjával.

A dm Kft. mindkét kategória első három helyezettje számára prémium ajándékcsomagot ajánlott fel.

A Budapest Bike Maffia Közönségdíj nyertese szintén megjelenik a lapban Szűcs Édua illusztrációjával.

Mindkét kategória 10 legjobbját és partnerüket meghívjuk a díjátadóra és ünnepélyes premier előtti vetítésre, melynek időpontja és helyszíne:

2020. március 16. 19 óra
Puskin Art Mozi

Az érintetteket március 14-én hívjuk meg a Díjátadóra.

Jelentkezés módja:

A pályázatokat a lathatatlanok@mozinet.hu email címre várjuk, a megosztások során feltüntetendő név megjelölésével, és a telefonos elérhetőséggel.

Legfeljebb 4000 karakter hosszúságú írásműveket tudunk a pályázatra fogadni.

A munkákat meg fogjuk osztani A láthatatlanok c. film hivatalos facebook oldalán, valamint a Mozinet facebook oldalán. Aki szeretné, ha írását ne csak a neve, álneve kiírásával, hanem megjelölésével együtt közöljük, kérjük küldjön egy a saját Facebook profiljára mutató linket.

A pályázatot beküldők a pályázat beküldésével hozzájárulnak a pályaművek közléséhez, s a szerzők a pályázat beküldésével felelősséget vállalnak, hogy a beküldött pályamű saját szellemi termékük.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top