+ Színház

Lemondott a Váci Dunakanyar Színház igazgatója

Távozik a Váci Dunakanyar Színház éléről Kis Domonkos Márk a színházat és személyét érintő, folyamatossá vált csatározások miatt – tájékoztatta a színház.

Február 29-én közös megegyezéssel szűnik meg Kis Domonkos Márk ügyvezető igazgatói megbízatása.

„Az intézményt alapítása óta vezető igazgató kinevezése 2022. szeptember végéig tartana, de a színházat és személyét érintő, folyamatossá vált csatározások ellehetetlenítik az érdemi alkotómunkát, a méltatlanná vált helyzet feloldása érdekében hozta meg döntését”.

Kis Domonkos Márk hétéves igazgatásának eredményeként a korábban üresen álló, romos épület helyét átvette egy teljes körűen felújított, korszerűsített színház, amely ez idő alatt a kiemelt státust is elnyerte. A saját bemutatókat létrehozó, országos és külföldi vendégjátékoknak, fesztiválszerepléseknek eleget tevő befogadószínház 2019-ben már több mint 11 millió forintos nyereséggel zárt.

A váci önkormányzat által még 2018-ban elrendelt belső ellenőrzés adminisztratív szabálytalanságokat tárt fel, amelyeket javítottak, majd egy évvel később „erős csúsztatásokkal” lejárató cikkek jelentek meg, tavaly ősszel pedig a testületi üléseken többször is felmerült az ügyvezető elbocsátásának kérdése.

A színház jövőjére vonatkozó, többszöri próbálkozásra is eredménytelen egyeztetés bizonytalanságba sodorta az évadterv megvalósítását. Emellett a színház költségvetési támogatása a korábbi 40 millióról 2020-ban 23 millióra esett, és az önkormányzati támogatás csökkentése következtében minimum 62 százalékkal csökkenhet a teátrum össztámogatása.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top