+ művészet & politika

Új vezérigazgatója lesz a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Zrt.-nek

Keresés a weben

Markovits Alíz személyében új vezérigazgatója lesz a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Zrt.-nek március 21-től.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programról tartott hétfői, veszprémi sajtótájékoztatón Navracsics Tibor, a program kormánybiztosa úgy fogalmazott, hogy március közepétől a korábbinál még intenzívebben dolgoznak majd a program megvalósításán. Az éveken át tartó előkészítés után látványosabb szakaszába érkezett a munka.

Markovits Alíz az egyéb elfoglaltságai miatt lemondott Mészáros Zoltánt váltja a vezérigazgatói poszton.

Markovits Alíz elmondta, hogy korábban a versenyszférában pénzügyi és külkereskedelmi területen dolgozott, majd számos hazai és nemzetközi projekt menedzsment és szakértői feladatait látta el.

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének fejlesztési vezetőjeként tapasztalatot szerzett a regionális fejlesztési projektek tervezésében, megvalósításában és ellenőrzésében. Kiemelt feladata a Miszlivetz Ferenc által kidolgozott KRAFT koncepció gyakorlatba való átültetése a “Kreatív Város – Fenntartható Vidék Kőszeg város példáján”. Az így megvalósuló projektet a kormánya kiemelt nemzeti projektté minősítette.

Mint mondta, a KRAFT alapgondolatát beépítették az Európa Kulturális Fővárosa koncepcióba, mely szerint Veszprém az őt körülvevő vidékkel együttműködve lehet igazán sikeres.

Mészáros Zoltán a továbbiakban főtanácsadóként dolgozik majd a program sikeréért.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top