+ művészet & politika

Megalakult a Nemzeti Kulturális Tanács – a tagok!

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására megtartotta alakuló ülését a Nemzeti Kulturális Tanács Budapesten, a Karmelita kolostorban.

A testületet – melynek tagja a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, valamint 17 úgynevezett kultúrstratégiai intézmény vezetője – az Országgyűlés által tavaly decemberben kihirdetett törvény hívta életre.

A jogszabály szerint Magyarország felelősséget vállal a nemzeti kultúra megőrzéséért és a nemzeti identitás megerősítéséért, amelynek keretében biztosítja a nemzeti kultúra és a kulturális értékek egyenlő esélyű hozzáférhetőségét és megőrzését a jövő generációi számára.

Budapest, 2020. február 19.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b6) meghívására alakuló ülését tartja a Nemzeti Kulturális Tanács Budapesten, a Karmelita kolostorban 2020. február 19-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A tanács biztosítja a kulturális ágazatok egységes kormányzati stratégiai irányításának szakmai alapjait, javaslatot tesz a kormány részére a kultúra kormányzati stratégiájára, véleményezi és összehangolja a kulturális ágazati fejlesztési terveket. Tevékenységéről évente beszámol a kormánynak.

A magyarországi kultúrstratégiai intézmények:

a Nemzeti Színház; a Magyar Állami Operaház; a Budapesti Operettszínház; a Nemzeti Artista- Előadó- és Cirkuszművészeti Központ; a Művészetek Palotája; a Honvéd Együttes; a Petőfi Irodalmi Múzeum; a Magyar Nemzeti Múzeum; a Szépművészeti Múzeum; az Országos Széchényi Könyvtár; a Magyar Nemzeti Levéltár; a Magyarságkutató Intézet; a Hagyományok Háza; a Néprajzi Múzeum, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum; az NMI Művelődési Intézet, valamint a Nemzeti Filmintézet.

Budapest, 2020. február 19.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök meghívására alakuló ülését tartja a Nemzeti Kulturális Tanács Budapesten, a Karmelita kolostorban 2020. február 19-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Megalakult a Nemzeti Kulturális Tanács – a tagok!
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Öreg szerint:

    Mi is rendeltünk a készülékből a plafon a falak és a bútorok portalanítására, pókhálózására. Megérkezés után derült ki, hogy a kefék szőrei olyan kemények ami miatt erre a célra nem lehet használni. A hosszabítókat csak a gyártáskor rajt maradt sorják, szikés eltávolítása után, nagy erővel lehetett csatlakoztatni. Ha lenne a tartozékok között portalanító tartozék, a mindennapi takarításban lehet, hogy nagy segítség lenne.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top