+ Életmód

Diana fia, Harry és felesége, Meghan nem használhatja a királyi szót

Egybehangzó szerdai londoni médiaértesülések szerint II. Erzsébet királynő meg akarja tiltani Harry hercegnek és feleségének, Meghan hercegnőnek, hogy a “Royal”, vagyis a “királyi” szót márkanévként használják.

Harry és Meghan, vagyis Sussex hercege és hercegnője a múlt hónapban jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszavonul a brit királyi család magas rangú tagjaiként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné kíván válni, és ezentúl ideje nagy részét Kanadában tölti.

Nem sokkal később az udvar hivatalosan is közölte, hogy a hercegi házaspár a monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesz részt, közpénzellátmányban nem részesül, és Harry nagymamáját, II. Erzsébet királynőt sem képviselheti hivatalos fórumokon.

Harry és amerikai felesége a jövőben nem használja az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) titulust sem, amelyre Harry az uralkodó egyenes ági leszármazottjaként, Meghan hercegnő pedig Harry feleségeként tarthatott igényt.

Megtartották ugyanakkor – legalábbis ez idő szerint – hercegi címüket.

Harry 2018. május 19-én esküdött örök hűséget Meghan Markle-nak Windsor ősi királyi kastélyában, és az uralkodó az esküvő után adományozta a Sussex hercege, illetve hercegnője címet a házaspárnak.

Ezt a címet azóta is használják – egyben önálló “márkanevet” is gyártva belőle. “Sussex Royal” néven saját közös honlapot alakítottak ki, amely a sussexroyal.com címen látogatható, és közös Instagram-profiljuk is – amelynek több mint 11 millió követője van – a @sussexroyal nevet viseli.

Voltak olyan terveik, hogy a Sussex Royal elnevezést hivatalosan is globális márkanévként jegyeztetik be a hozzájuk köthető különböző árucikkek – ruhák, könyvek, oktatási anyagok – számára, emellett egy új jótékonysági alapítványt is létre akartak hozni Sussex Royal – The Foundation of the Duke and Duchess of Sussex néven.

A Daily Mail című konzervatív brit bulvárlap és több más médiaorgánum udvari forrásokból származó szerdai beszámolója szerint azonban a királynőnek nem tetszik, hogy Harry és felesége kereskedelmi márkanevet gyártana a “Royal” jelzőből, miközben a királyi család hivatalos tevékenységében nem vesznek részt.

A beszámolók szerint a királynő és több magas rangú udvari illetékes “hosszas és bonyolult” egyeztetések során arra az álláspontra jutott, hogy nem tartható fenn a “Royal” szó használata Harry és Meghan immár magánjellegű tevékenységében.

A Mail úgy tudja: Harry és Meghan már elfogadta, hogy a jövőben a Sussex Royal márkanevet nem használhatják.

A lap szerint ugyanakkor ez komoly fejfájást okoz a hercegi házaspárnak, hiszen kezdhetik elölről számos kezdeményezésük bejegyeztetési procedúráját.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top