+ Film

A búcsú lett a legjobb idei független film, de a Csiszolatlan gyémánt is csillogott

Lulu Wang kínai-amerikai rendező filmje, A búcsú két díjat is nyert a független filmeket jutalmazó 35. Independent Spirit Awards gálán szombaton Santa Monicában – írta a BBC hírportálja.

A legjobb játékfilmnek járó trófeát is az Egyesült Államokban élő kínai család megható története nyerte, mely már bezsebelt egy Golden Globe-ot az idei díjszezonban: a főszereplőt, Awkwafinát tüntették ki a legjobb színésznői alakítás kategóriájában. A független filmek versenyén ezen kívül a legjobb női mellékszereplő díja a filmben halálos beteg nagymamát jétszó Csao Su-csené lett.

A Csiszolatlan gyémánt három trófeával lett gazdagabb, főszereplője, az Oscarra egyébként nem is jelölt Adam Sandler a legjobb színészi teljesítményért, Benny és Josh Safdie a legjobb rendezésért, Ronald Bronstein a legjobb vágásért vehetett át díjat.

A legnagyobb Oscar-esélyesnek tartott Renée Zellweger – Judy Garland megformálója a Judy című filmben – folytatta a díjak besöprését, a Godlen Globe, a BAFTA és a színészek céhének trófeája után a legjobb női főszereplőnek járó Spirit Awardsot is megkapta.

A legjobb férfi mellékszereplő Willem Dafoe lett A világítótoronyban nyújtott alakításáért.

Robert Altman-díjat kapott rendezéséért, a szereplőválogatásért és szereposztásáért a Házassági történet, melynek főszerepeit Adam Driver és Scarlett Johansson alakítja, a legjobb forgatókönyvíró díját Noah Baumbach kapta ugyanezért a filmért.

Barack és Michelle Obama produkciós cége, a Higher Ground első filmje, Az amerikai gyáregység lett a legjobb dokumentumfilm.

A Spirit Awards díjait gyakran emlegetik „független Oscarokként”, mivel a hollywoodi nagy stúdiókon kívül, független produkcióban született, 22,5 millió dollár (6,9 milliárd forint) alatti költségvetésből készült alkotásokat ismerik el velük.

A kategóriák győzteseiről a Film Independent hatezer fős tagsága döntött szavazással. A díjakat évente adják át Santa Monicában, egy nappal az Oscar-gála előtt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top