+ művészet & politika

200 millió forintra pályázhatnak kulturális szervezetek

Kulturális szervezetek támogatására hirdetett pályázatot 200 millió forintos keretösszeggel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).

Az MMA az elmúlt évekhez hasonlóan az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére, művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására hirdet nyílt pályázatot – közölte pénteken az MMA.

A pályázat célja ezúttal is az, hogy anyagi támogatást nyújtson a kulturális értékek védelméhez és gyarapításához, a művészeti és történeti hagyományok megőrzéséhez, a magas színvonalú művészi alkotómunka feltételeinek megerősítéséhez.

A vissza nem térítendő támogatás összegének alsó határa 500 ezer forint, felső határa 1 millió forint, saját forrás biztosítása a támogatáshoz nem szükséges.

A támogatás a pályázó által megjelölt, január 1. és december 31. között megvalósuló, a pályázati kiírásban leírt tevékenysége gyakorlásához, programjának megvalósításához nyújtott vissza nem terítendő támogatás.

A rendelkezésre álló összeget az MMA tagozatai között egyenlő arányban osztják fel. A pályázatok benyújtása tagozati bontás alapján a kiírásban található tematika figyelembevételével lehetséges.

A pályázat benyújtásának határideje március 6.; a részletes kiírás és útmutató a www.mma.hu/palyazatok honlapon található meg.

A Magyar Művészeti Akadémia közleménye emlékeztetett arra is, hogy a szervezet titkársága a fenntarthatóság jegyében továbbfejlesztette elektronikus pályázati rendszerét és bevezette a támogatói okiratot, melyet a támogató idei évben már kizárólag elektronikus aláírással lát el, így több mint 3 mázsával csökkentve éves papírfelhasználását.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top