+ Film

Triesztben is díjat nyert Szabó Réka filmje

Sóvirág

A Campfilm és a Tünet Együttes koprodukciójában készült, Szabó Réka (a Tünet Együttes művészeti vezetője) által rendezett A létezés eufóriája a 31. Treiszti Nemzetközi Filmfesztivál legjobb dokumentumfilmjének járó díjat kapta a tegnap esti díjátadón.

A film története és egyedi látásmódja, megható jelenetei erős nyomot hagytak a közönségben is. A közönségszavazatok alapján a legjobb dokumentumfilmnek megválasztott alkotásnak Locarno, Szarajevó és a budapesti Verzió fesztiválok után ez a negyedik díja.

Fahidi Éva 20 évesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és kishúgát.

90 évesen felkérést kap, hogy életében először lépjen színpadra, és szerepeljen egy róla szóló táncszínházi előadásban [Sóvirág] Réka, a rendező egy duettet képzel el egy fiatal, nemzetközileg elismert táncosnővel, Emesével. A darabban Éva és Emese életét, kettejük testét szeretné párbeszédbe hozni.

Éva gondolkodás nélkül igent mond.

Három nő, három hónap – határátlépések sorozata. Éva életének kulcspillanatai színházi jelenetekké sűrűsödnek, miközben a három nő között váratlan erejű kapcsolat szövődik.

Réka jelenleg több filmfesztivál meghívásának próbál eleget tenni úgy, hogy közben a Tünet Együttessel új darabbal készül február 14-ére a MU Színházba, melynek címe Trolletetés.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top