+ Irodalom

A 70 éves Móra Kiadó idén minden hónapban megajándékoz egy oktatási intézményt

Az idén 70 éves Móra Kiadó több különleges programsorozattal ünnepli a kerek évfordulót.

Januárban, a magyar kultúra napján indította útnak azt a kezdeményezést, melynek keretében 2020-ban minden hónapban egy magyarországi oktatási intézményt könyvcsomaggal ajándékoz meg. Az akció egész éves összértéke 500 000 Ft.

A kiválasztáshoz FB rajongói oldaluk követőinek segítségét kérik, akiknek javaslatai közül a hónap végén sorsolással választják ki a szerencsés intézményt.

Januárban bölcsődék nevét várják. A következő hónapokban az óvodákra, általános és középiskolákra is sor kerül.

„A Móra Kiadó a kezdetektől törekedett rá, hogy partnere legyen a szülőknek, nagyszülőknek, nevelőknek. Mindvégig a magyar irodalom és képzőművészet kiemelkedő alkotóival és elkötelezett szerkesztőivel dolgozott azért, hogy már a legkisebbek is minőségi kiadványokkal barátkozhassanak. Hogy olyan könyvek vegyék őket körbe, amik irodalmi és esztétikai szempontból is megmutatják azt az értéket, amit a könyv képvisel.

Fontos, hogy a jó könyvek mindenkihez eljussanak. Ezért is támogatunk évről évre oktatási intézményeket, könyvtárakat, jótékonysági szervezeteket, hiszen hatalmas segítséget nyújtanak abban, hogy azokhoz is eljusson a minőségi gyermek- és ifjúsági irodalom, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy rendszeresen könyvet vásároljanak”

– mondta el Janikovszky János, a Móra Kiadó elnök-vezérigazgatója.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top