+ Film

Megalakult a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete

2020. januárjában megalakult a hazai dokumentumfilmeseket összefogó szervezet, a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE). A szervezet célja egy olyan dokumentumfilmes szakmai és érdekképviseleti fórum életre hívása, amely hatékonyan és egységesen képviseli a hazai dokumentumfilm-készítés minden szereplőjének érdekeit, párbeszédet kezdeményezve az alkotók, a nézők és döntéshozók között.

A szakmai kapcsolatok és együttműködés megteremtése mellett céljuk továbbá népszerűsíteni a magyar dokumentumfilmet a hazai és nemzetközi közönség körében.

A MADOKE elnöke Józsa László producer (Ultra, Gettó Balboa), elnökhelyettese Tuza-Ritter Bernadett rendező (Egy nő fogságban). A szervezet elnökségének tagjai Dér Asia rendező (Visszahúz a múlt – Ember Judit portréja), Oláh Kata rendező, producer (A Bármicvó fiúk, Mignon), és Zurbó Dorottya rendező (Könnyű leckék, A monostor gyermekei).

Az egyesület olyan elismert alkotókat és egyben filmpedagógusokat tudhat soraiban, mint a Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező Almási Tamás (Sejtjeink, Puskás Hungary), a játékfilmet és dokumentumfilmet egyaránt jegyző Ferenczi Gábor (Overdose) és Pálos György (Let the Dragon Out), a rendező-producer Buglya Sándor (Balázs Béla-díjas filmrendező), a rendező és fesztiváligazgató Sós Ágnes (Szerelempatak, BIDF), valamint az On the Spot című dokumentumfilm-sorozattal közismertté vált Cseke Eszter és S. Takács András, nem beszélve a dokumentumfilm-készítést Almási Tamás és Kékesi Attila szárnyai alatt elsajátító fiatal rendező-generáció képviselőiről.

A tagok között nemcsak rendezők, hanem valamennyi, dokumentumfilmmel foglalkozó szakma képviselői megtalálhatók: producerek, operatőrök, vágók, hangmérnökök, fesztiválszervezők és filmforgalmazók.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top