+ Design

Kreatív szerzetesek, underground rádió és más pikáns projektek. Szavaznál rájuk?

A jelöltek minket körülvevő, szerethető történetek, melyekre mindannyian büszkék lehetünk.

Kreatív szerzetesek, underground rádió, kortárs képzőművészeti vásár és a Telepen fogant táskák is vannak a Highlights of Hungary idei 55-ös mezőnyében.

Kijött a 2020-as Highlights of Hungary mezőnye: a Magyarország értékteremtő közösségének brandelt mindendíjak sorsáról ezúttal is közönségszavazás dönt.

A Highlights célja, hogy rávilágítson az inspiráló ügyekre, felkeltse irántuk a kíváncsiságot és összehozza a szereplőket – kurátorokat, jelölteket, üzleti és médiapartnereket, közönséget –, ezáltal pedig kollaborációk induljanak el, a kezdeményezés közösségi, társadalmi hatása pedig tovább erősödjön. Remete Tibor, az alapító Super Channel kreatív ügynökség stratégiai vezetője a jelölteket bemutató anyagban úgy fogalmaz:

a jelöltek minket körülvevő, szerethető történetek, melyekre mindannyian büszkék lehetünk.

Biokertészettől oktatási projektekig szokásosan széles a mezőny. Köztük van a Budapesti Wagner Napok és a Kolorádó; a Qualitons KEXP-koncertje és Henri Gonzo FOMO-soundtrackje; az Art Market Budapest és a Nyitottak vagyunk-féle Open Conference; a Lumoconcept lámpái és az Ykra táskái; a Paradigma Ariadné építészstúdió és a Tilos rádió; Máté Bence fotográfus, a Turbine AI vagy éppen a hagyományosan invenciózus pannonhalmi bencés szerzetesrend.

A tízfős kurátori csapat tagjai között volt már a korábbi években is a Design Terminált vezető és a Brain Bart alapító Böszörményi-Nagy GergelyLiptay Gabriella közgazdász-szociológus, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója, Martinkó József építészet- és designkritikus, az Octogon magazin főszerkesztője, a Telep Galériát alapító Trellay Levente, illetve Varga Judit kétszeres Emmy-díj jelölt látványtervező, a PropClub vezetője. Hozzájuk csatlakozott ebben az évben Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, dai Vivien műsorvezető, Prieger Zsolt zenész, újságíró, az Anima Sound System frontembere, Szendrő Péter belsőépítész, a 81font alapítója és Törőcsik Franciska színművész. A Super Channel szintén öt jelölttel bővíti minden évben a listát.

Szavazni 2020. január 13. és február 10. között, a Highlights of Hungary honlapján lehet. A közönségdíjat, a különdíjakat és a kurátorok elismerését február 21-én, a Katona József Színházban megrendezendő záróeseményen adják majd át.

(forrás: Kreatív Online)
A Highlights of Hungary mind az 55 jelöltje – és az elmúlt évek összes jelöltje – nyertes azáltal, hogy bekerül ebbe az egyedülálló, kategóriák nélküli válogatásba, amely minden esetben érték alapú gyűjtés. A modell egyszerre platformja az egymásra találásnak, a valódi teljesítmények és sikerek elismerésének és egy szemléletformáló, érték alapú közösségnek;  Magyarország értékteremtő közössége! A közönségszavazás első 10 helyezése, a különdíjak és a kurátori díj is kihirdetésre kerül a februári díjátadón, azonban a teljes év során azon dolgozunk, hogy a gyűjtés mind az 55 történetét minél szélesebb körben eljuttassuk a nagyközönséghez, legyen az online tartalom vagy offline esemény.
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top