+ Történelem

Kétezer éves leletek kerültek elő a Budai Irgalmasrendi Kórház udvarán

Fent: Több képből összeillesztett panorámafotó a régészeti munkálatok után a Budai Irgalmasrendi Kórház udvarán 2020. január 13-án.

Az egészségügyi intézmény udvarán 2019 májusa és októbere között a Budapesti Történeti Múzeum régészei, Bencze Zoltán és Fényes Gabriella folytattak ásatást több mint 2400 négyzetméteren, amelynek során több ezer, a főváros történetének kétezer éves emlékei kerültek elő. MTI/Balogh Zoltán

Szakemberek lézerszkenneres felméréshez készülnek a Budai Irgalmasrendi Kórház udvarán feltárt középkori kútban 2020. január 13-án. A három méter mély kútból kibontásakor a 15-16. században bedobált tárgyak, kerámiaedények, pénzek között emberi koponya és csontok kerültek elő.

Lézerszkenner, amivel az ókori és középkori emlékek dokumentálásra kerültek a régészeti munkálatok során a Budai Irgalmasrendi Kórház udvarán 2020. január 13-án.

MTI/Balogh Zoltán

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Szerencsi Veronika szerint:

    Fantasztikus! A Kolozsi tér után a Bécsi úton is van egy nagy ásatás, feltárás. Valószínű végig a Dunaparton tele van ilyen emlékekkel. Jó lenne megőrizni. Már régebb óta mutogathatnák az embereknek. Okosabb lenn mint a celebeket nézegetni.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top