+ Színház

4 év után leveszik a műsorról a nagysikerű Sóvirágot

fahidi éva

A Sóvirág a holokauszt emlékével élő idős hölgy és egy mai fiatal közt tátongó szakadékról, az egymás sorsába való belehelyezkedésről, az öregedésről, fiatal és öreg testben való létezésről szól.

Az előadásról készült dokumentumfilm számos hazai és nemzetközi díjat nyert. Az előadásról, a filmről sokat írtunk, interjút készítettünk az előadókkal, rendezővel, a cikkek gyűjteményét itt találod.

És hogy miért veszik le négy év után a műsorról, a szomorú hírben azért van jó is. Az alkotók írták:

Kedves Ismerős, Barát, Tünet-kedvelő!

A Sóvirág című, óriási sikerrel játszott darabunkat négy év után levesszük a repertoárról. Nem tervezzük a végleges búcsút, és nem siratjuk. Inkább örülünk. Bár Éva még körbetáncolná a színpadot, erre most egy darabig nem lesz lehetősége, mert ez az életigenlésről szóló Sóvirág azzal a csodálatos fordulattal kerül le a műsorról, hogy Emese gyermeket vár.

Az utolsó előadásokon sóvirág magokat fogunk osztogatni, és mire virágozni fognak – reméljük mi is visszatérünk

Mit tartogatunk még?

Például egy február 14-i premiert. A Trolletetés (offline tragikomikus szidalomjáték) című  darabunk a MU Színházban fog debütálni. Hogy mennyire stílszerű Bálint-napra időzíteni egy premiert? Nem a hétköznapiságáról ismert közönségünknek tetszeni fog.

A Trafóban (január 27.) Orvos-Tóth Noémi lesz a vendégünk a Burok című előadás után. Mennyire lehet meghatározó életünkben a születésünk előtt mélyen kódolt természetünk? Érdekes beszélgetésnek ígérkezik…

Az éjszaka csodái újra látható a Nemzeti Táncszínházban február 5-én. Weöres Sándor korhatár nélküli költészete éled újjá a színpadon egy félálomszerű élményben, élő zenével, vizualitással és tánccal. Álljon itt tőle egy másik remek alkotás:

Weöres Sándor: Énhasadás

Utcasarkon
várok rám,
félórája
is van tán.

Ám értelmem
fölragyog
Nem jövök, mert
itt vagyok.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top