+ Film

Különleges Pinokkió-feldolgozást mutatnak be a Berlinalén – filmrészlet

A Berlinalén fogják bemutatni Matteo Garrone olasz filmrendező legújabb filmjét, a Roberto Benigni szereplésével készült új Pinokkió-mesefeldolgozást – jelentették be kedden a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál szervezői.

A fesztivál új vezetése, Mariette Rissenbeek vezérigazgató és Carlo Chatrian művészeti igazgató kivette a programból a versenyen kívül bemutatott filmek kategóriáját, az ilyen filmeket a jövőben a Berlinale különleges gálaprogramjában mutatják be.

A különleges gála első meghívott vendége Matteo Garrone Pinocchio című filmje lesz.

“Garronénak sikerült a jól ismert történetet újramesélni sajátos képzeletvilágával. Ugyan hű maradt Carlo Collodi művének eszméihez, de egy nagyon személyes Pinokkiót alkotott, aki jóval vidámabb, mint azt korábban megszoktuk”

– mondta Carlo Chatriant.

A 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztivált 2020. február 20. és március 1. között rendezik meg.

A Berlinale a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja, és a cannes-i és a velencei mellett a legjelentősebb az A-kategóriás filmfesztiválok sorában. Idén csaknem 487 ezer látogatója volt és 26 millió eurós (8,4 milliárd forintos) költségvetésből rendezték meg. A szemle a magyar filmművészet számára is fontos bemutatkozási fórum, fődíját, az Arany Medvét 2017-ben Enyedi Ildikó nyerte el Testről és lélekről című alkotásával.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top