+ Irodalom

Bajban ismerszik meg a jó szomszéd

Aki a szürke téli napokon egy színes, szívet melengető olvasmánnyal vinne színt a napjaiba, az valószínűleg nem fog mellélőni A karácsony fényei kötettel.  

Catherine Anderson – A karácsony fényei [The Christmas Room] – General Press Kiadó, 2019 – fordította Fügedi Tímea – 424 oldal, kartonált kötés – ISBN 9789634523192

Kedves, életszagú karácsonyi regénnyel rukkolt elő Catherine Anderson, az amerikai bestseller író, aki a Mystic Creek-sorozattal vált ismertté. A karácsony fényei című kötete a General Press Kiadónál látott napvilágot Fügedi Tímea fordításában.

Maddie McLendon, a megözvegyült krimiíró egy montanai kisvárosba költözik fiával, Cammel és az unokájával. A család az új otthonuk megépüléséig egy sátrakból és lakókocsikból álló táborban él. Cam már az első nap beleszeret a szomszédban élő Kirstinbe, ám a nő apja, a mindenkivel ellenséges és agresszív marhatenyésztő hallani sem akar róla, hogy bárki is lánya közelébe férkőzzön. A két család között gyorsan elmérgesedik a viszony, mígnem egy súlyos baleset mégis összehozza őket.

Az első néhány fejezetben azt hisszük, két család viszálykodását követhetjük végig több mint 400 oldalon, aztán a könyv egyharmadánál a sztori romantikus családi regénybe csap át, melyben drámából sincs hiány. Catherine Anderson szép lassan, lépésről lépésre építi fel a vadregényes környezetben játszódó történetet, melyben két szerelmi szál is kibontakozik.

Nem egyszerű eldönteni, valójában ki is a regény főszereplője, ugyanis minden karakter majdnem ugyanakkora hangsúlyt kap, ennek köszönhetően az olvasó kedve szerint eldöntheti, melyikükkel tud leginkább azonosulni.

A két fiatal, Cam és Kirstin kapcsolata tulajdonképpen keretbe foglalja a sztorit, mely egyszerre szól az összetartásról, az elfogadásról és a család fontosságáról. A regényben szinte minden szereplő súlyos terheket cipel a vállán: akad, aki hosszú évek múltán sem képes túllépni házastársa elvesztésén, van, aki súlyos betegséggel küzd, és találunk olyan karaktert is, akinek édesapja túlzott szeretete nehezíti meg életét.

A problémák ellenére az regény mégis reményt, vidámságot sugároz és pozitív üzeneteket hordoz. Catherine Anderson sok párbeszéddel dolgozik. A szerző színes nyelvezetének köszönhetően az olvasó könnyedén felveszi a történet ritmusát és beleéli magát a montanai kisváros mindennapjaiba.

Aki a szürke téli napokon egy színes, szívet melengető olvasmánnyal vinne színt a napjaiba, az valószínűleg nem fog mellélőni A karácsony fényei kötettel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top